Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Belediyesi gayrimenkulleri İller Bankası’na ‘ipotek’ etmeye hazırlanıyor

Karabağlar Belediyesi gayrimenkulleri İller Bankası’na ‘ipotek’ etmeye hazırlanıyor

Karabağlar Belediyesi, 2021 yılında emekliye ayrılacak çalışanlarının kıdem tazminatları kapsamında İller Bankası’ndan kredi çekmeye hazırlanıyor. Kredi karşılığında belediyeye ait tüm gayrimenkuller İller Bankası’na ipotek edilecek.

  • Ege Postası
  • 01.01.2021 - 16:13

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Karabağlar Belediye Meclisi ocak ayı ilk oturumunda, 2021 yılında emekli olacak belediye çalışanlarının kıdem tazminatı ödemelerini görüşecek.

Birimlerden gelen önergeler kapsamında görüşülecek gündem maddesinde, kıdem tazminatı ödemeleri kapsamında İller Bankası’ndan kredi alınması, kredi karşılığında belediye mülkiyetindeki gayrimenkullerin İller Bankası’na ipotek edilmesi ve tüm bu hususlarda Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na yetki verilmesi meclis üyelerinin oylarına sunulacak.

İlgili gündem maddesinde ise şu ifadelere yer verildi; “2021 yılı içerisinde emekli olacak Belediyemiz Müdürlüklerinde görev yapan kadrolu işçi personellerimiz ile yine Belediyemizde hizmet alımı kapsamında görev yapan İzmir Karabağlar Belediyesi İnşaat Temizlik Tanıtım Turizm San. ve Tic. A.Ş.'ye bağlı personellere 1475 sayılı Kanunun 14. maddesindeki şartları sağlayanların işten ayrılmaları durumunda kıdem tazminatlarının ödenebilmesi için İller Bankası A.Ş.'den kredi kullanılmasına, krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç gibi ödemeleri İller Bankası A.Ş. tarafından teminat olarak alınacak Belediyemiz gelirlerinden, İller Bankası A.Ş. ve Hazine ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından karşılanmasına, İller Bankası A.Ş. tarafından Belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakları imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, Belediyemiz mülkiyetindeki her türlü gayrimenkulü İller Bankası A.Ş.'ye ipotek vermeye, Belediyemizin her türlü gelir, hak ve alacaklarını İller Bankası A.Ş.'ye terhin ve temlik etmeye, İller Bankası A.Ş.'nin mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediyle ilgili her türlü işlemin yapılabilmesi için Karabağlar Belediye Başkanına yetki verilmesi”

BELEDİYE’DEN AÇIKLAMA

Gündem maddesine ilişkin belediye yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ilgili ifadelerin standart ifadeler olduğunu ifade edildi ve “İller Bankası’ndan herhangi bir kredi talebinde bulunmamız halinde İller Bankası’ndan bize gönderilen standart bir yazı. Bu yazı, 2021 yılında İller Bankası’ndan kıdem tazminatları için mutlak suretle kredi kullanacağımız anlamına gelmiyor. Bu, her sene her ihtimale karşı tedbir amaçlı, gerektiğinde kullanmak üzere aldığımız bir kredi” denildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.