Dolar 32,5877
%0.35
Euro 34,8366
%0.3
Altın 2.508,650
%0.97
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ'dan muhaliflere sert çıkış: Genel Başkan müdahale etsin

Karabağ'dan muhaliflere sert çıkış: Genel Başkan müdahale etsin

CHP'de parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay için yeterli imzayı toplayamamasının ardından bu kez tüzük kurultayını gündemlerine almalarına sert çıkan Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürece müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Karabağ, “Genel başkanın bu sürece disiplin açısından artık müdahale etmesi gerekiyor” dedi. Öte yandan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper de, değişim isteyenlerin değişiminden yana olduğunu belirtti. Karabağ ve Alper’den muhaliflere sert çıkış

  • Ege Postası
  • 10.08.2018 - 15:12

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Seçimlerin hemen ardından genel başkan seçimli olağanüstü kurultay toplanması için imza hareketi başlatan ancak topladıkları geçerli imza sayısı genel merkez yetkililerine göre 569’da kaldığı için Kurultay toplanma kararı çıkmayan parti içi muhalifler, bu kez anti demokratik buldukları bazı maddelerin değişmesi için Tüzük Kurultay toplanması için düğmeye bastı.

Kendilerine Çağrı Grubu adını veren CHP’li parti içi muhalifler, değişimden yana imza veren delegelerle Pazar günü Ankara’da biraraya gelerek Tüzük Kurultayı kararı verip vermeme konusunu tartışacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, 18 kişiden 19’a çıkardığı MYK listesini bugün açıkladı. Partiye açıklamalarıyla zarar verenler hakkında disiplin sürecinin başlatılacağı uyarsında bulundu.

Öte yandan Kurultay talebinin ardından başlayan tartışmaları ve süreci değerlendiren CHP’li Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sert bir çıkışta bulundu.

HASAN KARABAĞ: KURULTAY TALEBİNİN ZAMANLAMASI YANLIŞ

Bütün bu tartışmaların partisine zarar verdiğini belirten Başkan Hasan Karabağ, bu tartışmalar nedeniyle CHP’nin Türkiye’nin mevcut gündemini kaçırdığı uyarısında bulunarak, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir an önce disiplin sürecini başlatması gerektiğini söyledi.

GENEL BAŞKANIN BU İŞİ UZATANLARA BİR AN ÖNCE MÜDAHALE ETMESİ LAZIM

Hasan Karabağ, “Kesinlikle zarar vermiştir ve zarar vermeye de devam ediyor. Olağanüstü Kurultay ve Tüzük Kurultayı istemenin zamanlaması yanlıştır. Genel başkanın bu sürece disiplin açısından artık müdahale etmesi gerekiyor. Bence bir an önce müdahale etsin. Çünkü parti Türkiye gündemini kaçırıyor. Bu tartışmalar partiye önemli zarar verdi. Parti zaten bir seçim sonrası kendi özeleştirisini yapamadan tekrar iç meselelerine dönünce seçmenini kırdı. Bu kırgınlık devam ediyor. Bu işin bir an önce bitmesi lazım. Genel başkanın bu işi uzatanlara da müdahale etmesi lazım” dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Kurultay isteyenlerin ‘ yerel seçimlerde benim adayım olsun’ diyenler olduğu yönünde görüş bildirerek, Tüzük Kurultayı talebinin de gereksiz olduğunu belirtti:

“Yerel seçimlerde benim adayım olsun diyenlerin isteğidir kurultay talebi. Partiyi düşünseler de ülkeyi düşünseler de bunu yerel seçim sonrasına bırakırlardı. Bence gereksiz. Tüzük kurultayı da gereksiz seçimli kurultay da gereksiz. Türkiye’de olağan seçimleri beklemek hayal artık.  Artık olağan seçimler olmayacak. Türkiye’de demokrasiyi kurtarmanın yollarına bakalım. Halk bu gürültünün bir an önce bitmesini istiyor” şeklinde konuştu.

CEMALETTİN ALPER: "NEDEN ŞİMDİ" DİYE SORDU

CHP’de değişimin değişim isteyenlerden başlaması gerektiğini savunan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper de, kurultay ve tüzük kurultayı isteyenlerin 40 yıldır koltukları işgal edenler olduğunu söyledi.

ALPER: DEĞİŞİM İSTEYENLERİN DEĞİŞİMİNDEN YANAYIM

Değişim taleplerinin neden şimdi olduğunu soran Bayraklı İlçe başkanı Alper, “Bugün değişim isteyen 4 ay önce Tüzük Kurultayı yaparken hepsi görevlerinin başında idi. Kurultay delegesiydi, ilçe başkanıydı, milletvekiliydi. Neden o zaman çıkıp değişmesi gereken maddeleri gündeme getirmedile? Ve orada bunları konuşmadıla? Neden şimd? Türkiye ekonomisi çöktü. CHP gereksiz bir şekilde kurultay gündemiyle kamuoyu önünde tartıştırmak partiye zarar veriyor. Türk halkı CHP’den umut bekliyor. Değişim isteyenlerin değişiminden yanayım. Genel başkanımızın ve genel merkezimizin yanındayız. Değişimden yana değilim. Çünkü bugün değişim isteyenler 40 yıldır partiyi işgal eden, koltukları işgal edenlerdir bana göre. Bir değişim yapılacaksa önce bunlardan başlanılmalı” diye konuştu.

Kurultay delegelerinin değişim isteme haklarının bulunduğunu ancak görevlerini yürüten ilçe başkanı, meclis üyesi, il başkanı, belediye başkanlarının böyle bir hakkı olmadığını kaydeden CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, değişimden yana irade ortaya koyan bu kişilerin görevlerinden istifa ettikten sonra değişim istemelerinin daha etik olacağını kaydetti.

Başkan Cemalettin Alper, “Mevcut ilçe başkanları, il başkanları ya da partide meclis üyesi, belediye başkanı, milletvekili olanlar için normal, kurultay delegelerine lafım yok. Değişim istemek en doğal haklarıdır. Ama eğer ilçe başkanları ve il başkanları bir başarısızlık varsa, kurultay için imza veriyorsa, hala o koltukları işgal edip istifa etmiyorsa ve genel başkanı başarısız görüyorlarsa burada bir sıkıntı var. O zaman önce onurlu bir şekilde görevlerinden istifa etmeleri lazım. İstifaya davet ediyorum. Önce kendileri istifa etsin, sonra değişim isteme hakkına sahip olurlar. Artık bunları tartışmaktan vazgeçelim” dedi.

ÖNÜMÜZE BAKALIM, KASIM’DA BASKIN SEÇİM İHTİMALİ VAR

2019 yerel seçimlerinin Kasım ayına alınarak baskın seçim yapılabileceği uyarısında da bulunan İlçe Başkanı Cemalettin Alper, “Önümüze bakalım. Kasım ayında baskın seçim ihtimali var. CHP bir an önce sokağa çıkmalı, alanlara inmeli. CHP yerel seçimlere odaklanmalı. Kendi içimizdeki bu kısır döngü kimseye fayda getirmez, getirmeyecek. CHP’nin kamuoyu önünde tartışılmasına izin verenleri seçmen de örgüt de taban da izliyor. Genel başkanın arkasında durmamızın ne kadar doğru bir karar olduğunu şu anda Türkiye kamuoyu da seçmen de görüyor, biliyor” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.