Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ: Bizi bölmek isteyenler var

Karabağ: Bizi bölmek isteyenler var

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Karabağ, “Belediye başkanı olduğum süre içerisinde şehit ve gazi ailelerinin ne ihtiyacı varsa gidereceğiz. Sizin bir dediğinizi iki etmeyeceğiz” dedi. Başkan Karabağ, Gaziler Derneği'ni ziyaret etti

  • Ege Postası
  • 17.03.2017 - 09:44

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği’nde gazilerle bir araya geldi. Başkan Karabağ’ı güllerle karşılayan gaziler, onunla bol bol sohbet etti, sıkıntılarını anlattı.

Kıbrıs gazilerinin yaşanan son gelişmelerden rahatsızlıklarını dile getirmesi üzerine Başkan Karabağ, Kıbrıs’ta bir karış toprağın verilmemesi gerektiğini vurguladı. Başkan Karabağ, “Onlarla birlikte devlet kurma sevdasını anlamış değilim. Karşımızda bize düşman Rumlar var. Orada emek vermiş, sakat kalmış, gazi olmuş, şehit olmuş insanlarımızın o çabalarını boşa çıkaracak ‘Yahu veriverelim şu kadar toprak’ demenin manası olmadığını düşünüyorum. Kıbrıslı Rumların gayet rahat içinde olduğunu görüyoruz. Verilen her canın her emeğin bir karşılığı var. Bunu Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda da gördük. Bizi bölmek istiyorlar. Kurtuluş savaşı öncesi Anadolu’ya girenler Osmanlı yıkıldıktan sonra aynı düşünceye hakimdi. Şimdi de aynı zihniyet var. O zaman farklı metotları vardı. Topuyla tüfeğiyle girdiler. Şimdi ırk temelinde bölmek istiyorlar. Bu ülkede şehitler bitmeyecek öyle gözüküyor. Çanakkale’de niçin şehit verdiysek Kurtuluş savaşında niçin şehit verdiysek yine bugünlerde verdiğimiz şehitlerin aynı anlamda olduğunu düşünüyorum. Ama gereksiz savaşlar yaratarak Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, Cihanda sulh’ sözünü unutarak hareket etmenin de anlamı olmadığının bilinmesi gerekiyor” dedi.

ELİMDEN GELEN NE VARSA…

“Belediye başkanı olduğum süre içerisinde şehit ve gazi ailelerin ne ihtiyacı varsa belediye imkanları sonuna kadar sizindir” diyen Başkan Karabağ, “Belediye imkanları tüm halkımızındır ama en çok hak edenler de emeğini, kanını, canını vatanı için vermiş insanlardır. Sizin bir dediğinizi iki etmeyeceğiz. En kısa zamanda Anıtkabir ve Çanakkale gezisi düzenleyeceğiz” diye konuştu.

HER ZAMAN YANIMIZDA

Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği İzmir 2. Bölge Şube Başkanı Halil Taşçı, “Başkanımız bizim her zaman yanımızda. Bir köy teslim aldı. Bugün modern bir şehir yaratmak için ellerinden gelen çabaları sarf ediyor. Daha önce Karşıyaka Bayraklı ile birlikteydi. Ben o dönem bir partinin ilçe başkanlığı görevinde bulunuyordum. Ne kadar çalışsak da oraya hizmet götüremiyorduk. Ancak şimdi gezip gördüğüm zaman Bayraklı’ya çok güzel yatırımlar yapıldığını görüyoruz. Bu dışarıdan çok iyi fark ediliyor. Gerçekten yufka yüreği var. Kendisine derneğimizi açtığımızda dedik ki; ‘Başkanım gazilerimiz var ama kıyafetleri yok’ Sağ olsun bize 30 takım gazi kıyafeti yaptırdı. O üniformayı hala taşıyanlar var. Bizler de her zaman onun yanındayız” dedi.

Kore savaşında çarpışıp gazi olarak yurda dönen Galip Fethi Okay’ı unutmayan Kore Hükümeti Gazi’ye bronz Mehmetçik heykeli gönderdi. Başkan Karabağ da tüm gaziler adına Galip Fethi Okay’a heykelciği teslim etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.