Dolar 32,5555
%0.21
Euro 34,9592
%-0.04
Altın 2.458,740
%0.92
Bist-100 9.886,00
%1.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Kapsam dışı olanlar için de çalışacağız, takipçisi olacağız’

‘Kapsam dışı olanlar için de çalışacağız, takipçisi olacağız’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında İzmir ve sorunlarına dair açıklamalar yaptı. Merak edilen Taşeron Yasası hakkında da açıklamalarda bulunan Vekil Sürekli, bir milyon taşeron işçisinin kadroya alınacağını, kapsam dışı kalacaklar için de çalışacaklarını söyledi ve konunun takipçisi olacakları sözünü verdi. AK Partili vekil Sürekli’den taşeron açıklaması

  • Ege Postası
  • 31.12.2017 - 11:57

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Partili İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, facebook sosyal medya hesabı üzerinden zaman zaman gerçekleştirdiği canlı yayınlarla, ülke ve kent gündemine dair açıklamalarının yanı sıra kendisine gelen soru ve talepleri de yanıtlıyor.

Son canlı yayında statlar, asgari ücret, taşeron düzenlemesi, şehir hastaneleri konularına dair açıklamalarda bulunan Vekil Kerem Ali Sürekli, Taşeron Yasası ile mutlu sona yaklaşıldığını, bir milyon taşeron işçisinin son düzenlemeyle daimi kadroya alınacağını açıklayarak, kapsam dışı kalacak olan işçiler için de aynı düzenlemenin çıkması için sonuna kadar mücadele edip çalışacakları sözünü verdi.

KAPSAMA ALANINA GİRMEYENLERİ DE TAŞERON DÜZENLEMESİNE DAHİL ETMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Vekil Sürekli, “2017 yılını taşeron işçilerle geçirdik. Hep bu konuyu konuştuk ve mutlu sona yaklaştık. Bir yıl konuştuk en sonunda yasayı da çıkardık. Biz iktidara geldiğimiz ilk yıllarda 2004-2005 yıllarında 250 bin geçici işçiyi kadroya almıştık. Şimdi de arkadaşlar şu anda biz bir milyona yakın işçiyi kadroya alıyoruz. Şu anda bir milyon kişiyi kadrolara alıyoruz. Gönül istiyor ki bize gelen bazı talepleri de yerine getirelim. Hepsi aynı anda mümkün olmayabiliyor. Bu düzenlemenin kapsama alanına girmeyenleri de inşallah taşeron düzenlemesine dahil etmeyi diliyor, umut ediyor, düşünüyor ve istiyorum. Takipçisi olacağız arkadaşlar. Elimizden geleni yapacağız. Bir kısım kapsam dışı olanlar için de çalışacağız. Her şey zamanla olur” şeklinde açıklama yaptı.

YASANIN AYRINTILARI 2 OCAK’TAN SONRA ÇIKACAK YÖNETMELİKLE NETLEŞECEK

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çıkan Taşeron işçilerin devlet kadrosuna alınması hususunun ayrıntılarının 2 Ocak’tan sonra çıkacak Yönetmelikle netleşeceğini ve bu Yönetmelik ile kimlerin kapsama gireceğini, ücret ve diğer ayrıntıların netleşeceğini dile getiren İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “KHK açık. Orada neler olacağı yazılıyor ama ayrıntıları yok. 2 Ocak’ta başvuru olacak. Hepimiz göreceğiz. Bununla ilgili Yönetmelik yayınlanacak. Orada kimler bu yasaya dahil, ücretle ilgili konular nedir, ayrıntıları hep beraber göreceğiz. Vatana ve millete hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

WHATSAPP İLETİŞİM HATTIMIZA DA BAŞVURABİLİRSİNİZ

Vekil Sürekli, Whatsapp iletişim hattı kurduklarını ve bu hat üzerinden kendilerine gece-gündüz ulaşılabileceğini, kendisinin de ekibindeki görevlilerin de buradan kendilerine iletilen sorun ve talepleri inceleyip dönüş yaptığını da sözlerine ekledi:

“Duyurum olmuştu. Bu duyuruyu tekrar hatırlatayım.whatsapp iletişim hattımız var. 0 506 312 35 06 numaralı hattan bizlere ulaşabilirsiniz. Arkadaşlar mümkün olduğunca dönüş yapmaya çalışıyor. Bizler de dönüş yapmaya çalışacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.