Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kapatılan okulların durumu bir an önce çözülmeli

Kapatılan okulların durumu bir an önce çözülmeli

Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, Demir: "Kapatılan okulların ve öğrencilerinin durumu 19 Eylül'den önce netlik kazanmalı" dedi.

  • Ege Postası
  • 25.08.2016 - 12:42

Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan okullar ve öğrencilerin durumuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şubesi'nde saat 11.00'de gerçekleştirilen toplantıya, Türk Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı İrfan Toksoy ve Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Ahmet Sertan Şirin katıldı. "Kapatılan okulların ve öğrencilerinin durumu 19 Eylül'den önce netlik kazanmalı" diyen Merih Eyyup Demir, "Bu konuda yapılan çalışmaların titizlikte devam ettiğini biliyoruz. Yapılan çalışmaların okulların açılış tarihine kadar netleşmesi ve konu ile ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir. Kapatılan okullarda okuyan öğrencilerin eğitimlerine nerede devam edeceği konusunda ilçeler bazlı öğrenci sayıları tespit edilerek bu öğrencilerin eğitim alabileceği derslik sayılarının tespiti gerekmektedir. Ancak, kapatılan ve dönüştürülen okulların öğrenci-derslik oranında dönüştürülmediği görülmektedir" diye konuştu.

Buca'daki Özel Ege Yıldız Ortaokulu'nu örnek gösteren Merih Eyyup Demir, "Okul bünyesinde eğitim gören yaklaşık 400 civarındaki öğrenci eğitimlerine nerede devam edecekti? Bu velilerimizin teşvik ödemeleri ne olacaktı? Yine aynı okulun İlkokul bünyesinde eğitim gören yaklaşık 200 civarındaki öğrenci eğitimlerine nerede devam edecektir'" dedi.

Kapatılan özel okullar nedeniyle devlet okullarına yerleşme puanları ve yüzdelerinde yükselme olduğunu belirten Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl TEOG sınavına giren öğrencilerimizin 2016 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Yerleştirmeye Esas Nakil Başvuruları çerçevesinde okulların kontenjan açıkları bulunmadığından bir üst basamak tercihlerine yerleşmek için yapmış oldukları müracaatlarında da yerleşmelerin kısıtlı düzeyde olacağı açıktır. Yerleşmeler sonrasında yüksek puanlı öğrencilerin özel okullara geçiş yapmasıyla yapılan yer değişikliklerinin bu yıl özel okul geçişlerinin olma ihtimalinin zayıfladığı bir ortamda olamayacağı görülmektedir. Bu yüzden bu kapatılan okulların acilen Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde Anadolu veya Anadolu Meslek Liselerine dönüşü yapılmalı, vakit geçirmeden 3. nakil başvurularında bu okulların başvuruya açılması sağlanmalıdır. Bu uygulamayla mevcut Anadolu Liselerimiz rahatlayacak ve okullar arası nakillerde hareketlenme sağlanacaktır. Sonuç olarak yüzlerce öğrencimiz tercih ettikleri okullarda okuma şanslarını yakalayacaklardır. Velilerimizin ve geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin beklentileri de bu yöndedir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.