Dolar 32,3748
%0.18
Euro 35,0046
%-0.17
Altın 2.324,910
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kandan corona virüs testi

Kandan corona virüs testi

Roche, Covid-19 antikorlarının seviyelerini ölçen yeni bir test için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) acil kullanım izni (EUA) aldı. İsviçreli ilaç şirketi Roche tarafından yapılan açıklamaya göre, "Elecsys Anti-SARS-CoV-2 S" adı verilen testin, kan örneğindeki corona virüs spike proteinine karşı antikorları tespit edebildiği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 04.12.2020 - 11:12

İsviçreli ilaç şirketi Roche, Covid-19 antikorlarının seviyelerini ölçen yeni bir test için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) acil kullanım izni  aldığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, "Elecsys Anti-SARS-CoV-2 S" adı verilen testin, kan örneğindeki corona virüs spike proteinine karşı antikorları tespit edebildiği belirtildi.

Roche, antikor testinin "Spike proteini olarak bilinen corona virüs bölgesine karşı yönlendirilen antikorları hedefleyerek tespit etmesiyle çalıştığını söyledi.

AŞIYA KARŞI ANTİKOR OLUP OLMADIĞINI ÖLÇECEK

Geliştirilen neredeyse bütün aşıların corona virüsün spike proteinine karşı antikor tepkisi oluşturmayı amaçladığını belirten Roche yeni Covid-19 testini, ‘kişilerde aşılara karşı bir antikor olup olmadığını ölçmek’ olarak konumlandırıyor.

Roche Diagnostics'in CEO'su Thomas Schinecker yaptığı basın açıklamasında, "Bizim pandemi başladığından bu yana odak noktamız Covid-19 ile mücadele için etkili teşhis testleri geliştirmek oldu” ifadelerini kullanırken "Yeni geliştirdiğimiz Elecsys Anti-SARS-CoV-2 S gibi antikor testleri, bir kişinin aşıya direnci olup olmadığını ve aşıya bağışıklık tepkisini ölçmede kritik bir rol oynayacaktır" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.