Dolar 32,4845
%-0.17
Euro 34,9469
%0.34
Altın 2.436,140
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kamu yararı bahane, izinler şahane!

Kamu yararı bahane, izinler şahane!

İzmir Valiliği koordinasyonunda toplanan Mahalli Çevre Kurulu yine çok tartışılacak kararların altına imza attı. Yapılan son MÇK toplantısında yatırımcı kuruluşların ticari projelerine bir kez daha kamu yararı gözetilerek izin verildi. Kamu yararı bahane...

  • Ege Postası
  • 27.06.2016 - 10:25

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kamuoyunda çeşitli tartışmalara yol açan ve vatandaşlardan büyük tepkisini çeken gece çalışma izinlerine bu ay da yenileri eklendi.

MÇK’DAN YATIRIMCIYA SINIRSIZ VİZE

İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu’ndan aralarında ünlü inşaat firması Folkart Yapı’ya ait projelerin de yer aldığı 4 ayrı ticari konut yatırımına kamu yararı gözetilerek 24 saatlik çalışma izni çıktı.

Firmanın Çeşme ilçesi Musalla Mahallesi, Ardıç Mahallesi ve Bornova’daki milyonlarca liralık konut projeleriyle yine Çeşme’de yapımı devam eden Biblos Alaçatı Resort Otel inşaatına Valilik tarafından gece çalışma vizesi verildi.

OTEL YATIRIMINA “KAMU YARARI” STATÜSÜ

Çevre yönetmeliğinde kamu yararı sınıfına giren baraj, köprü, otoyol, tünel gibi kamu yatırımları sınıfına dahil edilen projelere çıkan 7 gün 24 saatlik çalışma izinlerine yönelik izin talepleri kurul tarafından oybirliği ile onaylandı. Özellikle durgun başlayan yaz sezonu ile birlikte Çeşme’de verilen söz konusu izinler turizmcileri tedirgin ederken, ilçe halkı ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin ise tepkisini beraberinde getirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.