Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kamu-İş'ten Anıtkabir çıkışı

Kamu-İş'ten Anıtkabir çıkışı

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler yaptığı açıklamada “Anıtkabir rant alanı değildir. Anıtkabir Türkiye Cumhuriyetinin kalbidir, dokunulmasına izin vermeyiz.” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.07.2017 - 11:50

Geçtiğimiz  günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin  Anıtkabir koruma amaçlı imar planında değişikliğe gitmesinin önünü açan kararından sonra Sivil Toplum Kuruluşları ve Sendikalardan tepkiler gelmeye başladı.

Konu ile ilgili Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilciliği yazılı bir açıklama  yaptı.İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler imzalı açıklamada  şu görüşlere yer verildi :

 “Anıtkabir tüm ulusa ait anıtsal bir alandır. Her ne amaçla olursa olsun yapılaşmaya açılamaz. Anıtkabir rant alanı değildir. Anıtkabir Türkiye Cumhuriyetinin kalbidir, dokunulmasına izin vermeyiz.

Ülkemizi 15 yıldır yöneten siyasal iktidar, modern ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran, devrimlerini gerçekleştiren ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten rahatsız olmaktadır. Ancak Türk milleti, Atatürk’ten ve onun kurduğu Cumhuriyetten asla vazgeçmeyecek ve sonuna kadar sahip çıkacaktır.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planını değiştirerek yeni plan değişikliği ile Anıtkabir arazisinde yapılaşmaya izin verilmesinin önünü açmıştır. Anıtkabir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu eşsiz komutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu anıtsal bir mekândır.  Aynı zamanda Anıtkabir, Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini koruyan, sahip çıkan tüm ulusumuzun felsefesini oluşturan Atatürk anısına oluşturulan mekândır.

Anıtkabir, Atatürk’ün anısına saygı gösterecek bir şekilde planlanmış ve bugüne kadar saygınlıkla korunmasına özen gösterilmiştir. Anıtkabir’i ziyaret eden herkes Aslanlı Yol’dan geçmiştir. Bu yoldan geçişlerde saygı gösterilmesi amacıyla yürürken başlar eğik olsun diye, özellikle farklı büyüklükte taşlarla, asimetrik döşenmiştir ki Atanın huzuruna çıkıldığı zaman gerekli saygı ve hürmetin gösterilmesi istenmiştir. Ancak siyasal iktidar, Anıtkabir’i kasıtlı olarak değersizleştirmek ve Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmak için özel bir çaba içerisine girmektedir. Belli odaklar daha önce de Anıtkabir’e çocuk parkı saygısızlığı yaparak mekanı sıradanlaştırmak ve değersizleştirmek istemişler, ancak halktan gelen yoğun tepki üzerine geri adım atmak zorunda kalmışlardı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne, değerlerine ve kurucusuna minnet duyuyoruz. Bu bizim Büyük Devrimci ve Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’e, dava arkadaşlarına ve bu mücadelede büyük bedeller ödeyen ulusumuza karşı borcumuzdur.

Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu olarak, Siyasal iktidarı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni uyarıyoruz; Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının bulunduğu Anıtkabir, tüm ulusa ait anıtsal bir alandır, ulusun kalbidir o yüzden de Anıtkabir’e yapılacak saygısızlığın kırmızıçizgimiz olduğunun bilinmesini istiyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve naaşının olduğu Anıtkabir’e, bizlere emanet ettiği çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyete ve kazanımlarına her koşulda sahip çıkmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada  mücadele etmeye devam edeceğiz”.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.