Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kampanya sektöre can suyu olsun!

Kampanya sektöre can suyu olsun!

Bakan Kurtulmuş, Fuar İzmir'de düzenlenen 11. Turizm Fuar ve Kongresi (Travel Turkey İzmir) kapsamında Erken Rezervasyon Kampanyası basın toplantısına katıldı. Kurtulmuş, kampanyanın sektör için can suyu olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, Türkiye'nin yeni dönemde turizm alanında da atılımlarını gerçekleştirdiğini kaydetti. Bakan Kurtulmuş Travel Turkey İzmir'de konuştu

  • Ege Postası
  • 07.12.2017 - 16:27

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" ilan etmesine ilişkin attığı imzanın, İsrail'in yayılımcı politikalarını onayladığı anlamını taşıdığını belirterek "Sayın Trump iki devletli çözümden Kudüs'ün statüsünün korunması gerektiğinden bahsetse de bu sözlerin, atılan siyasi adımla hiçbir siyasi karşılığı olmadığı açıktır." dedi. 

Bakan Kurtulmuş, Fuar İzmir'de düzenlenen 11. Turizm Fuar ve Kongresi (Travel Turkey İzmir) kapsamında Erken Rezervasyon Kampanyası basın toplantısına katıldı. 

Kurtulmuş, kampanyanın sektör için can suyu olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, Türkiye'nin yeni dönemde turizm alanında da atılımlarını gerçekleştirdiğini kaydetti.

Türkiye'nin her yerinin ayrı güzelliklerinin bulunduğunu ifade eden Bakan Kurtulmuş, İstanbul'dan İzmir'e, Kütahya'dan Van'a her bölgede sayısız tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerin yer aldığını, kuş dili olarak bilinen ıslık dilinin de UNESCO'nun somut olmayan miras listesine girdiğini anımsattı.

Erken rezervasyon kampanyasının yerli turist açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Kurtulmuş, kampanyanın duyurulması konusunda sektör paydaşlarına önemli görev düştüğünü dile getirdi. 

Kurtulmuş, hükumet olarak turizm sektörünü desteklediklerini belirterek, Türkiye'nin 15 yıl öncesine göre havayolu, karayolu ve tesis anlamında büyük aşama kaydettiğini hatırlattı. 

Türkiye'de geçen yılki erken rezervasyonun 4,5 milyon olduğunu söyleyen Bakan Kurtulmuş, "Bu yıl 5'i geçeceğini umut diyoruz, 6 niye olmasın'" ifadelerini kullandı. 

Kurtulmuş, erken rezervasyonun 48 saat öncesinden iptali durumunda rezervasyon sahibinin zarara uğramadığını da hatırlattı. 

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" ilan etmesi

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kurtulmuş, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesine ilişkin Türkiye'nin çok hassas bir noktada durduğunu söyledi.

Ortadoğu'daki saldırgan ve yayılmacı politikalar nedeniyle bölgedeki nüfus yapısının değiştiğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Birleşmiş Milletler'de alınan kararların da beş ülkeden birisi veya daha fazlası tarafından veto edilmesiyle İsrail'in bu yayılmacı politikalarına karşı dünya tedbir alamadı, tedbir geliştiremedi. Zaten diken üzerinde oturan 'iki devletli çözüm' noktasına gelinmişken bunu gerçekleştirmekten aciz bir dünya sistemi ile karşı karşıyayız. Böyle bir atmosferde ABD Başkanı'nın Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğu anlamına gelen ve kendi büyükelçiliğini oraya taşıyarak teyit eden kararı İsrail'in bu saldırgan politikalarını teşvik etmekten başka anlam taşımıyor." dedi.

Bölgedeki ülkelerin 25 yıl içinde dağıldığını, parçalandığını, ufalandığını, bölünme veya iç savaş tehlikesiyle karşı karşıya geldiğini vurgulayan Bakan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bölgedeki bütün halklar iradesiz hale getirilerek İsrail'in yayılmacı politikalarına daha hazır hale getirilmiştir. Üstelik bir süper güç olduğu iddiasındaki ABD'nin bu kararıyla bu yayılmacı politikaları tabiri caizse onaylandığı ortaya konulmuştur. Sayın Trump iki devletli çözümden Kudüs'ün statüsünün korunması gerektiğinden bahsetse de bu sözlerin, atılan siyasi adımla, hiçbir siyasi karşılığı olmadığı açıktır."

Bakan Kurtulmuş, ABD içinde de bu kararı tasvip etmeyen çok sayıda insan olduğuna inandığını, barış yanlısı herkesin her nerede olursa olsun, haksız adıma karşı çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kurtulmuş 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nde konuştu

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bölgelerin mutfak zenginliğini Türkiye turizmini çok güçlendirecek yeni bir zenginlik alanı olarak gördüklerini belirterek, "Türkiye'nin gelişmesine katkıda bulunacağını, Türkiye'nin uluslararası alandaki itibarının özellikle yabancı turistler vasıtasıyla artıracağını biliyoruz." dedi.

3. Uluslararası Gastronomi Turizm Kongresi'nin açılışında konuşma yapan Kurtulmuş, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının sektördeki bütün paydaşların birlikte çalışmasıyla mümkün olacağını söyledi. 

Türkiye'nin 2023 turizm hedefinin 50 milyon turist ve 50 milyar dolar olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Hedefi gerçekleştireceksek burada sektörün bütün paydaşlarının bir hareket etmesi gerekir. Bugün burada üniversitelerimizin sektörle bir arada olması çok güzel. Üniversitelerimiz bu faaliyetlerin içinde ne kadar yer alırlarsa, ne kadar sektörü destekleyecek adımlar atarlarsa sonuçlarımızın da o kadar kısa sürede ve o kadar başarılı bir sürede gerçekleşmesi mümkün olabilir. Ben bundan dolayı bu kongreye katılan bütün bilim insanlarımıza teşekkür ediyorum."

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin coğrafyasının mutfağına zenginlik kattığını vurgulayarak, tarımın ilk kez Anadolu'da yapıldığını, buğdaydan ekmeğin de ilk kez aynı topraklarda elde edildiğini anlattı.

Farklı etnik kökenlerin mutfağa da zenginlik kattığını dile getiren Kurtulmuş, "Sadece el becerisi değil, yemek yapanlar gönül zenginliklerini de ortaya koyarlar. Bizim mutfaklarımızda aş besmele ile pişer, insan sevgisiyle yoğrulur ve o ateş kardeşlik, dostluk ateşidir." diye konuştu.

"Türk mutfağı, tekdüze hale getirilmeye çalışılan insana büyük zenginlik sunuyor" 

Türkiye'de yoldan geçen yabancıların bile uğradığı evde hiç yoksa bir yayık ayranı içebileceğini kaydeden Numan Kurtulmuş, "Yoldan geçenlere 'Tanrı misafiri' der ikramda bulunuruz. Sunumumuzdaki zenginlik de büyük öneme sahip. Bir kısmını geleneksel diye kenara attığımız bir kısmını mutfaktan kaldırarak varsa mahzenlere kaldırdığımız bakır kaseler içinde el işlemesi tahta kaşıklarla sunulan zenginlik de Türkiye'nin gastronomi zenginliğidir." dedi.

Postmodern dünyada tekdüze hale getirilmeye çalışılan insana Türk mutfağının büyük zenginlik sunduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Bölgelerimizin güzel mutfaklarının zenginliğini Türkiye turizmini çok güçlendirecek yeni bir zenginlik alanı olarak görüyoruz. Türkiye'nin gelişmesine katkıda bulunacağını, Türkiye'nin uluslararası alandaki itibarının özellikle yabancı turistler vasıtasıyla artıracağını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından fuara katılan ülkelerin stantlarını gezen ve hatıra fotoğrafı çektiren Kurtulmuş'a çeşitli hediyeler takdim edildi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.