Dolar 32,4801
%-0.18
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.438,120
%0.62
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kalmaz ve 5 partili disipline sevk edildi

Kalmaz ve 5 partili disipline sevk edildi

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın görevden aldığı eski Başkan Yardımcısı Serkan Kalmaz’a bir darbe de CHP Buca İlçe Başkanlığı’ndan geldi. İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Serkan Kalmaz ile birlikte 5 partiliyi disiplin kuruluna sevk etmeleri için dosyalarını il yönetimine gönderdi. Kalmaz ve 5 partili disipline sevk edildi

  • Ege Postası
  • 21.11.2019 - 13:00

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç tarafından ‘siyasi fikir ayrılığı’ nedeniyle Buca Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Serkan Kalmaz’a bir darbe de CHP Buca İlçe Başkanlığı’ndan geldi. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Buca Menderes’teki olaylı mahalle delegesi seçimi sonrası İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Serkan Kalmaz, Merve Doğan, Şengül Karagözoğlu, Adem Polat, Sinan Yaman ve Semih Göğük için disiplin dosyası hazırlattı.  Kalmaz ve 5 partili önce ilçe disiplin kuruluna sevk edildi, ardından hazırlanan dosyaları İl Disiplin Kurulu’na sevk etmeleri için İl Yönetimine gönderildi.

İL YÖNETİMİ DOSYALARI DELEGE SEÇİMLERİ SONRASINA BIRAKTI

Bugün toplanan il yönetiminin aldığı kararla, Buca’dan gelen disiplin dosyalarını delege seçimleri sona erene kadar gündeme almayacağı öğrenildi.

AKDAĞ MENDERES'TEKİ OLAYLI SEÇİMİN İPTALİNİ İSTEDİ

Öte yandan İlçe Başkanı Akdağ disiplin hamlesinin ardından, Menderes Mahallesi’ndeki olaylı seçimde sağlıklı sayımın olmadığı gerekçesiyle il yönetiminden seçimin iptalini istediği, il yönetiminin ise iptali reddettiği öğrenildi.Kırmızı ve Beyaz listelerin yarışına sahne olan Menderes Mahallesi’ndeki seçimde Kırmızı liste 177 oy ile seçimi kazanmıştı. Beyaz Liste 144 oyda kalmıştı.

UFUK VE ÇAMKIRAN İÇİN KOMİSYON

Bugünkü toplantıda İl Başkanı Deniz Yücel’in, Buca’nın Ufuk ve Çamlıpınar mahalleleri için bir komisyon kurdurduğu ve her iki seçimin de araştırılmasını istediği öğrenildi. Komisyon; Çamlıpınar’da sayım yapılırken gözlemci alınmadığı ileri sürülerek seçimin iptali için yapılan itirazı ve Ufuk Mahallesi’nde de askerde olan bir partilinin yerine oy kullanıldığı ile hazirun listesinde iki partilinin isminin olmadığı iddialarını araştıracak. 

İLK SEKRETERİ KAYBETTİĞİ SEÇİMİN İPTALİNİ İSTEDİ

Ufuk Mahallesi’nde 13 delege için sandığa çift listeyle gidilirken, Mavi ve Kırmızı listeler yarışmış. Seçimi Mavi liste kazanmıştı. Seçimde Kırmızı listede yer alan ve mahallesinde 62 oy ile seçimi kaybeden İl Sekreteri  Hacer Taş’ın komisyon kurulmasında etkili olduğu belirtilirken, seçimin iptalini istediği ileri sürüldü.

BORNOVA ERGENE'DE BİR DELEGE KURA İLE BELİRLENECEK

Ayrıca Bornova’da Ergene Mahallesi delege seçimleriyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Ergene Mahallesi'nde CHP'ye üye olmayan Serap Dinç’in delege seçildiği tespit edilirken, Dinç'in delegeliğinin düştüğü belirtildi. Bornova İlçe Örgütü’nden yapılan açıklamada, ‘Hürmüz Serap Dura’ adlı üyenin yazılacağının fakat yanlışlıkla Serap Dinç isminin listede yer aldığı belirtildi.

Konu il yönetiminde gündeme gelirken, izlenecek yolda belli oldu. Ergene'de karşı listeden kura ile bir kişinin çekileceği ve o ismin delege olarak listeye yazılacağı aktarıldı.

14 delegenin belirlendiği Ergene Mahallesi'nde sandığa 3 listeyle gidilmiş, seçimde Kırmızı, Mavi ve Turuncu rekabeti yaşanmıştı. Seçimi 106 oy alan Kırmızı liste kazanırken, sandıktan Turuncu listeye 93, Mavi listeye de 57 oy çıkmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.