Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kalkan, İzmir’in dört bir yanında Evet’i anlatıyor

Kalkan, İzmir’in dört bir yanında Evet’i anlatıyor

Referandum çalışmalarına hız veren AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, karşılarına çıkan tüm engellere karşı 16 Nisan’da milletimiz en güzle cevabı Evet diyerek vereceğini vurguladı. Kalkan, referandum çalışmalarına hız verdi

  • Ege Postası
  • 14.03.2017 - 09:26

Yeni Anayasa Değişikliği ile bilgilendirme toplantılarına hızla devam eden AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan Konak’ta teşkilatla buluştu. Ardından Karabağlar da Eskiizmir Erzurumlular Derneği’nde Dadaşlarla bir araya geldi ve son olarak Karabağlar Devrim Mahallesinde Yalur ailesinin evine misafir oldu. Kalkan, Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen tüm şer odaklarına, karşılarına çıkan tüm engellere karşı 16 Nisan’da milletimiz en güzle cevabı Evet diyerek vereceğini vurguladı.

Türkiye’nin kaderinin AK Parti ile değişmeye başladığına dikkat çeken Kalkan, “Birçok varide atlattık. Parti kapatmalar, paralel yapıyla mücadele, e-muhtıralar, darbe girişimleri, içeride ve dışarıda Türkiye üstüne oynanan oyunlar. En kısa vade de Hollanda örneğini gördük. Biz AK Parti üyeleri olarak yola ‘asla Yorulmak Yok’ diyerek çıktık. Ülkemizin selameti için çıktığımız yoldaki kararlılığımız devam ediyor ve devam edecek. Bunu böyle bilsinler” dedi.

Geçmişten kalan kin ile bize bakıyorlar

Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya girişi olan 1071 Malazgirt Savaşından tam 19 sene sonra Hristiyanlar Haçlı Seferleri ile Türkleri Anadolu’dan atmak için yaptılar. Bize olan düşmanlıkları buradan geliyor, İstanbul’u almamızla da devam ediyor. 3 kıtada hükümdar olan bir imparatorluğun evlatları olduğumuzdan bizlere her zaman geçmişten kalan kinleriyle baktılar. Ancak Türkiye’nin çehresi 2002’de Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin işin başına gelmesiyle değişti. Şimdi de bunu hazmedemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Avrupa kukla arıyor ancak o devir kapandı

Büyüyen milli geliri artan bir Türkiye, ortada güçlü bir lider var o da Recep Tayyip Erdoğan. Avrupa kendisine kukla arıyor ancak o devir kapandı. Şimdi işin başında milletimizin halklarını uluslararası alanda koruyacak liderler var. O liderlerin arkasında da aziz milletimiz var. Bakın Hollanda’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın başına gelen olayda, demokrasi naraları atan Avrupa Hukuku çiğneyerek Sayın Bakanımıza saygısızlık yaptı. Hollanda da yaşayan yurttaşlarımız ne yaptı hemen konsolosluk binasının önünde toplandılar. Bu ruh 15 Temmuz hain darbe girişimi akşamında da Türkiye’de sokaklardaydı, geçtiğimiz gün Hollanda da biz her zaman bir ver beraberiz” dedi.

Koalisyon devrini bitirmek için Evet diyoruz

Yapılacak Anayasa Değişikliği ile koalisyon devrinin de kapanacağına dikkat çeken Kalkan şöyle konuştu: “Parlamenter sistem 93 yıldır ülkemizde 65 tane Cumhuriyet Hükümeti kurulmuş ortalama hükümetlerin ömrü 17 ay. 17 ayda kim hangi icraatı yapabilir. Değişecek Anayasa ile yüzde 50 üstünde oy almayan hiçbir parti hükümeti kuramaz. Eskisi gibi yüzde 10 alan koalisyona girip, diğer parti Anayasa fırlatıp ülkenin istikrarını bu sistemle bozamayacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.