Dolar 32,6004
%0.39
Euro 34,7967
%0.19
Altın 2.496,940
%0.5
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kahve telvesinden sanat

Kahve telvesinden sanat

İzmir'de oturan resim öğretmeni Gürkan Yılmaz (36), kahve telvesini sanata dönüştürdü. Boya yerine kahve ve su kullanarak Türk kahvesini tuvalle buluşturan Yılmaz, kahve telvesinden insan, doğa ve yapı resimleri yapıyor

  • Ege Postası
  • 27.02.2020 - 09:31

İzmir'de resim öğretmenliği yapan Gürkan Yılmaz, bir arkadaşının kahve konulu yüksek lisans projesi için onun ricası üzerine kahve telvesi ile resim yapmaya başladı. Ardından bunu sürekli hale getiren Yılmaz, boya yerine kahve ve su kullanarak Atatürk başta olmak üzere, portre resimleri ile çeşitli kentlerde bulunan tarihi yapı ve doğa resimlerini çizerek sergi açmaya başladı. Kahveyi insanların evine sanatla birlikte sokmayı hedeflediğini söyleyen Yılmaz, "Yüksek lisans yaptığım dönemde bir arkadaşımla proje geliştirdik. Bu da kahve ile alakalı bir çalışmaydı. Arkadaşım benden kahve ile resim yapmamı istedi. Bunun üzerine proje için kahve resmi yapmaya başladım. Daha sonra bunu sürekli hale getirip insanlara sunabilirim diye düşündüm. 'Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır' atasözünden yola çıkıp biz de bunu insanların evine sanatla birlikte sokarsak herkes mutlu olur diye düşündük. Böylece bir yakınınıza kahveden yapılmış hediyeler verseniz ve evinizde mis gibi kahve koksa konulu bir proje gelişti" dedi.

 

'RESİMLERİN KAHVE İLE YAPILDIĞINA İNANMAYIP TATMAK İSTEYENLER OLUYOR'

Kahve telvesi ile resim yapıldığını gören insanların çok şaşırıp inanmadığını ve resmin üzerindeki kahveyi tadıp koklamak istediklerini anlatan Yılmaz, "İnsanlar kahve resimleriyle karşılaşınca şaşırıyorlar. Boyanın ne olduğunu soruyorlar. İki malzememiz var kahve ve su. Uygulamalı olarak da gösteriyorum. Workshop tarzı çalışmalar yapıyorum. İnsanların koklamaları, görmeleri ve denemeleri için de fırsat sunuyoruz. İnsanlar şaşırıyor ve nasıl yapıldığını merak ediyor. Kahve olduğuna inanmayanlar oluyor. Koklamak ve tadına bakmak isteyenler oluyor. Onlar için özel bir köşe yapıyoruz" diye konuştu.

 

'RESİMLERİN KAHVEDEN YAPILDIĞINA İNANAMADIM'

Kahveden yapılmış resimleri ilk kez gördüğünü anlatan Tuğba Ülker (35), "Resimlerin kahveden yapıldığına inanamadım çünkü çok orijinal ve ince detaylar var. Gerçekten çok güzel, çok beğendim. Özellikle Atatürk resmini çok beğendim. Çok ince çalışılmış. Kahveden yapılmış resimleri ilk defa görüyorum, gerçekten çok şaşırdım" dedi.

Resimleri beğendiğini ve çok şaşırdığını aktaran Taylan Karacaoğlu (19) ise "Özellikle böyle sanatçıları görmek bizi çok mutlu ediyor. İzmir'in böyle sanatçılara çok ihtiyacı var. Gerçekten ilginç bir konu. Beğendim ve şaşırdım. Ellerine sağlık" diye konuştu. DHA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.