Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kağıt toplayan anneannesine yalınayak eşlik ediyor

Kağıt toplayan anneannesine yalınayak eşlik ediyor

İzmir'in Konak İlçesi Alsancak Semti'nde farklı tarihlerde çıkan iki yangında büyük hasar oluşan eski depo, 4 çocuğu 8 torunuyla yaşam mücadelesi veren 48 yaşındaki Nergiz Özuzdur'a ev sahipliği yapıyor. Ailesinin geçimini sağlamak için çöplerden kağıt toplayan Nergiz Özuzdur'a kendisiyle aynı adı taşıyan 2 yaşındaki torunu eşlik ediyor. Kağıt toplayan anneannesine yalınayak eşlik ediyor

  • Ege Postası
  • 09.12.2015 - 12:25
İZMİR - Alsancak Semti 1497 Sokak numara 21'de daha önce mobilya deposu olarak kullanılan 2 katlı binada farklı tarihlerde iki kez yangın çıktı. Bu nedenle çatısı çöken binada, 2004 yılında eşini kaybeden Nergiz Özuzdur, 4 çocuğu 8 torunu ile yaşama tutunmaya çalışıyor. 13 çocuk annesi Nergiz Özuzdur, her gün yanına torunlarını da alıp el arabasıyla çöplerden kağıt toplamaya çıkıyor.



Topladığı kağıt ve plastikleri satıp elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağlayan kadına zaman zaman kendisiyle aynı adı taşıyan minik torunu da katılıyor. Havanın soğuk olmasına rağmen yalın ayak anneannesinin yanından ayrılmayan minik Nergiz'in görüntüsü ise yürek dağlıyor. Bir kızının 3 yıl önce henüz 15 yaşındayken kaçtığını, oğlunun ise evden kaçmasında payı olduğu düşüncesiyle karısını öldürdüğünü dile getiren Nergiz Özuzdur, damadının küçük yaştaki kızı kaçırmak, oğlunun ise cinayet suçlamasıyla tutuklandığını söyledi.



Yardımseverlere seslenen Özuzdur, "Çocuk ve torunlarımla bir arada yaşıyoruz. Kağıt topluyorum ama yetmiyor, ayaklarına terlik bile alamıyorum. Çöpten kazandığım para yemeğimize bile yetmiyor. Yağmur yağdığında kaldığımız yeri su basıyor. Yataklarımız hep ıslak, bunlara rağmen çocuklar hasta olmuyor. Başımızı sokacak bir evimiz, çocukların yiyecek ve giyecekleri olsa başka bir şey istemem" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.