Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kağıt israfına karşı minyatür kitap yazdı

Kağıt israfına karşı minyatür kitap yazdı

Dünyanın en küçük okunabilir kitabını yazan gazeteci yazar Ümit Yaşar Işıkhan, Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi başararak tüm dünyaya yeni bir aydınlık getirdi. Kağıt israfına karşı minyatür kitap yazdı

  • Ege Postası
  • 09.04.2019 - 16:54

Gazeteci yazar Işıkhan, yayınladığı birçok minyatür kitapla kağıt israfını önlemek için yola çıktığı bu zafer koşusunda birinciliği kimseye kaptırmadı.

İlk yayını 1987 yılında kibrit kutusu büyüklüğünde basılan kitabını daha sonra yüzde 50 daha küçülterek Azerbaycan Minyatür Kitaplar Sergisinde de yerini aldı. 

İzmir’den tüm ülkelere sesini duyuran Işıkhan; “Böyle bir olayın gerçekleştirilmesi kültür sanat için çok iyi oldu” diyerek duygularını ifade etti.

Bir Öykü ve Bir Şiir adlı iki kitabından yola çıkan ve aynı zamanda Filistin'in efsane lideri merhum Yaser Arafat'a hediye takdim eden Yaşar Işıkhan, Yaser Arafat'ın kendisine jest olarak hediye ettiği poşusunu da sakladığını ve bundan gurur duyduğunu belirtti. Işıkhan, Arafat’ın “Bir Türk Şairinin Filistin’e en büyük katkısı” şeklinde konuşması üzerine insanlara umut verici özelliği olan minyatür kitaplarının kendisine ve okuyucularına ilham kaynağı olduğunu dile getirdi.

Işıkhan’ın şu anda Guinnes Rekorlar Kitabı'na giren eseri tam olarak mercimek tanesi büyüklüğünde ve kitabı okunabilir biçimde.

Ümit Yaşar Işıkhan Kimdir'

1957’de Mardin’de doğdu. Şair, yazar ve gazeteci olarak on bir yapıtı bulunmaktadır. İzmir’de “Yeni Sanat” ve “Temmuz edebiyat dergisini, dünyanın ilk dosya dergisi “Temmuz Dosya" ve 8 dilde, 68 ülke temsilciliği ile Türkiye’nin ilk uluslararası “Homeros” kültür sanat dergisini yayınladı.

Okunabilir, dünyanın en küçük en hafif ve en pahalı kitabı ile (0.4*0.6 mm-72 sf.0.09 gr)ile Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.