Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaf-Kaf İspanya'dan zaferle döndü

Kaf-Kaf İspanya'dan zaferle döndü

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi F Grubu ilk hafta maçında Pınar Karşıyaka, deplasmanda İspanya temsilcisi Bilbao Basket'i 81-72 yendi.

  • Ege Postası
  • 28.10.2020 - 09:11

Bilbao Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk periyodunda aradaki farkı 7 sayıya kadar (19-12) çıkaran Pınar Karşıyaka, periyodu 21-19 önde bitirdi. İkinci periyotta farkı 6 sayıya (28-22) yükselten Türk temsilcisi karşısında öne geçmeyi başaran Bilbao Basket, devreyi Alex Reyes'in basket faulden bulduğu sayılarla 46-42 üstün tamamladı.

Üçüncü periyotta Pınar Karşıyaka'nın kendisini yakalamasına fırsat vermeyen İspanyol ekibi, periyodu 63-62 önde bitirdi. Son periyotta 33. dakikada Kennedy'nin faul atışlarından bulduğu sayılarla 68-67 öne geçtikten sonra üstünlüğü bırakmayan Pınar Karşıyaka, müsabakadan 81-72'lik galibiyetle ayrıldı.

FIBA Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başlayan Pınar Karşıyaka'da 17 sayı kaydeden Amath M'Baye karşılaşmanın en skorer ismi oldu. 

Sarıca: İyi bir iş çıkardık. Tüm oyuncularımı kutluyorum

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi F Grubu ilk maçında konuk olduğu İspanya temsilcisi Bilbao Basket'i 81-72 mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, iyi bir performans ortaya koyduklarını söyledi.

Sarıca, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Kendileri için harika ve önemli bir galibiyet aldıklarını aktaran Sarıca, "Çok güçlü ve çok çabuk bir takıma karşı oynadık. Bu özelliklerini biliyorduk ve maç öncesinde de bunu takım olarak konuştuk. Açık saha basketbolunu iyi oynuyorlardı ancak onları durdurmayı başardık. Özellikle ikinci yarıda işin savunma kısmında mükemmeldik diyebilirim. Rakibimizi durdurmayı başardık ve oyunun kontrolünü elimize aldık. Sonuç olarak iyi bir iş çıkardık. Tüm oyuncularımı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Grubun diğer maçında Alman ekibi Brose Bamgerg, İtalya deplasmanında Fortitudo Bologna'yı 100-63 yendi. İkinci haftada 10 Kasım Salı günü Pınar Karşıyaka-Fortitudo Bologna ve Bilbao Basket-Brose Bamberg karşılaşmaları oynanacak. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.