Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,8204
%0.25
Altın 2.496,080
%0.47
Bist-100 9.466,00
%-0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlardan müftü nikahına protesto

Kadınlardan müftü nikahına protesto

Güzelbahçe’de CHP’li kadınlar, müftülüklerde nikah kıyılmasını protesto ederek Gece Pazarı’nda toplanıp basın açıklaması yaptı. Kadınlar, “Türkiye laiktir, laik kalacak” diye slogan attı, pazardaki vatandaşlar da kadınlara alkışlarla destek oldu. Güzelbahçe'de CHP'li kadınlardan

  • Ege Postası
  • 13.08.2017 - 09:34

CHP Güzelbahçe Kadın Kolları Başkanı Menekşe Işın, Ülke gündeminde müftülere nikah yetkisi verilmesinden daha önemli sorunlar olduğuna dikkat çekerek “Türkiye’nin gündeminde çok acil çözülmesi gereken sorunlar varken, iç ve dış borçların trilyon dolarlara yaklaştığı, işsizliğin, aşsızlığın had safhaya ulaştığı, terörün her gün yüreklerimizi kasıp kavurduğu, basının ve bilimin hapsedildiği bir süreçte; yapılacak hiçbir iş kalmamış gibi, iktidar nikahı kimin kıyacağı ile uğraşmaya başladı. İktidarın müftülüklere resmi nikah kıyma yetkisi veren kanun tasarısını gündeme getirmesi, yaşamakta olduğu çöküşü sistematik tehditlerle bertaraf etmeye çalışmasıdır" dedi.

Kadınların günlük hayatta bir çok eşitsizlik ve zorlukla karşılaştıklarını ifade eden Işın, "Biz kadınlar her gün öldürülüyoruz. Her gün tacize, tecavüze ve şiddete uğruyoruz. Çalışma haklarımız elimizden alınıyor. Özgürlüklerimiz gasp ediliyor.Tek sorunumuz, evlenme akdinin müftü aracılığıyla yapılması mıdı? Mevcut şartlarda, ülkemizde evlendirme memuru sayısında bir sorun yoktur. Buna rağmen müftülüklere de bu yetkinin  verilmesi sosyal hayata dini tahakkümün dayatılması içindir. Türkiye’de çocuk istismarı ve tecavüzlerin büyük çoğunluğunun dini nikah kisvesi altında yapıldığı düşünüldüğünde bu tasarının nasıl bir gaflet olduğu görülecektir. 12 yaşında imam nikahına ve çocuk gelinlere izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirten CHP Kadın Kolları Başkanı Işın, “Evlilik akdinin müftülükler tarafından yapılmasının önünün açılması din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmasıdır. Bu da laiklik ilkesine aykırıdır.Laikliğe açılan her gedik toplumsal kutuplaşmayı derinleştirecektir” diye konuştu.

Kadınlar daha sonra hep birlikte “Türkiye laiktir, laik kalacak”, “Medeni kanuna sahip çık”, “Müftülüklerde nikah kıyılmasına hayır” şeklinde slogan attı. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.