Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0684
%-0.15
Altın 2.309,700
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlar sorunlarını panelde konuştu

Kadınlar sorunlarını panelde konuştu

İzmir’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, ‘8 Kadın 8 Çözüm Manifesto’ başlıklı panel ve forum düzenlendi. Panelde kadının iş ve toplumsal hayattaki sorunları ele alındı.

  • Ege Postası
  • 07.03.2019 - 16:15

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), İzmir Barosu, Mimarlar Odası İzmir Şubesi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) ve Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği’nden oluşan platform tarafından, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ‘8 Kadın 8 Çözüm Manifesto’ başlıklı panel ve forum düzenlendi.

İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirilen panele İGC Başkanı Misket Dikmen moderatörlük yaparken, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, siyasetçi Seniye Nazik Işık, iş insanı Gülfem Yorgancılar, mimar Ahenk Yılmaz, sanatçı Evrim Alasya, avukat Çağla Deniz Felamur, tarım emekçisi Suna Kalaycı ve psikolog İlknur Peder konuşmacı olarak yer aldı. Panele CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve çok sayıda kadın katıldı. Panelin moderatörlüğünü yapan İGC Başkanı Misket Dikmen, "Bu paneli 8 kadın 8 çözüm adıyla düzenledik. Bizim için tam bir dayanışma buluşması oldu. Yaklaşık 1 aydır bu buluşmaya hazırlandık. Her alana yer vermek zordu. Kadınların iş hayatındaki sorunlarını konuşacağız. Erkeklerin aramızda olması çok güzel. Onlara iki kez teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından sırayla söz alan konuşmacılar, kendi meslek alanlarındaki sorunlardan ve çözüm yollarından bahsetti. Konuşmaların ardından panel kokteyle sona erdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.