Dolar 32,4801
%-0.18
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.438,120
%0.62
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlar müzikle güçlenecek

Kadınlar müzikle güçlenecek

İzmirli Soroptimistler  ‘Güçlü Kadınlar-Müzikle El Ele’ temalı bir projeyi hayata geçiriyor. Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’na (TSKF) bağlı olarak çalışan İzmir Soroptimist Kulübü, Kadına  Şiddete Yönelik Farkındalık Yaratma başlıklı ‘Güçlü Kadınlar Müzikle El Ele’ adıyla yeni bir projeyi hayata geçiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Müdürlüğü desteği ve Ege Üniversitesi (EÜ) işbirliğiyle gerçekleştirilecek projenin ilk çalışma toplantısı gerçekleştirildi.  Önce eğitim, ardından konser

  • Ege Postası
  • 06.11.2017 - 12:01

HALİDE DEMİR POLATLI/ EGEPOSTASI - Her meslekten bir kadının üye olarak kabul edildiği, toplum yararına çalışma ve projeler yürüten, kadınların statüsünün yükseltilmesini amaçlayan TKSF’ye bağlı İzmir Soroptimist Kulübü Başkanı Nuran Özbek, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Müdürlüğü desteği ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirecekleri söz konusu projeyle,  kadın danışma merkezleri ve semt evlerine başvuran kadınların müzikle güçlendirilmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

PROJENİN İLK TOPLANTISI İBB KADIN DANIŞMA MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İzmir Soroptimist Kulübü Başkanı Nuran Özbek ve proje koordinatörü Sema Övgün, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kadın Çalışmaları Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçecek projenin İBB Kadın Danışma Merkezi’nde gerçekleştirdiği ilk çalışma toplantısında kadınlarla bir araya geldi. 

İBB Kadın Çalışmaları Müdürlüğü’nden sosyal hizmet uzmanı Sinem Tankoç, proje katılımcısı 25 kadına sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinin önemini anlatırken; bir diğer sosyal hizmet uzmanı Melek Sarı, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda sunum yaptı. Projenin sanat yönetmeni Yrd. Doç. Özgen Küçükgökçe de, koro çalışmaları hakkında bilgi verip, kursiyer kadınlarla ilk koro çalışmasını gerçekleştirdi.

ÖZBEK’TEN PROJEYE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Başkan Nuran Özbek, projeyi hazırlama ve yürütme görevi üstlenen Sema Övgün’e, yer ve sosyal hizmet uzmanı desteği veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Müdürlüğü’ne ve Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Temel Bilimler Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Özgen Küçükgökçe’ye teşekkür etti.

ÖZBEK: MÜZİK YARDIMIYLA DAHA GÜÇLÜ KADINLAR YARATACAĞIZ

Amaçlarının gönüllü kadınlar ile kadın danışma merkezleri ve semt evlerinden gelen kadınlara müzikle  destek vererek, güçlenmelerini sağlamak olduğunu belirten İzmir Soroptimist Kulübü Başkanı Nuran Özbek,  Güçlü Kadınlar Müzikle El Ele projesi hakkında şu bilgileri verdi:

“Projeye katılacak kadınlar önce toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddet, yasal haklar, öfke kontrolü, stresle başa çıkma yöntemleri hakkında teorik eğitimler alacak. Projede yer alacak 25 kadın, 7 hafta boyunca, haftada bir gün, 2 saat olmak üzere koro çalışmalarına katılacak. Sayın Özgen Küçükgökçe hocamızın gönüllü olarak çalıştıracağı kadınlarımız, çalışmaları sonunda Aralık ayının üçüncü haftası halka açık bir konser de verecek. Aynı koro, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de bir konser verecek. Bu projeyle kadınlarımızın güçlenmelerini sağlamayı, farkındalıklarını yükseltmeyi, müzik eğitimiyle kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Müzik desteğiyle daha güçlü kadınlar görmek istiyoruz”

Projenin ilk toplantısına İzmir Soroptomist Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, İsmet Arıkantürk ve Handan Olcav da katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.