Dolar 32,5688
%0.29
Euro 34,7538
%0.06
Altın 2.491,290
%0.27
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadın Partisi'nden İYİ ziyaret

Kadın Partisi'nden İYİ ziyaret

Kadın Partisi İzmir İl Başkanı Emel Denizaslanı ve İzmir'deki bazı kadın sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri, İYİ Parti Balçova İlçe Başkanı Serap Özöktem'i ziyaret ederek başarılar diledi. Kadın Partisi'nden kadın başkana ziyaret

  • Ege Postası
  • 21.02.2018 - 12:11

Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Serap Özöktem, Balçova'nın siyasal ve sosyal analiz haritasını çıkararak işe başladıklarını, yüzde 25 kadın kotasını uyguladıklarını söyledi.

Özöktem, "Partimiz kadınlardan büyük ilgi görüyor. Parti tabelasını astığımız günden bu yana ilçe binamız kadınların ilgi odağı haline geldi. Çok sayıda kadın apartman ve site temsilcisi olmak için ilçe örgütümüze başvurdu" dedi. Balçova'da kadına yönelik projeleri hızla uygulamaya sokacaklarını belirten Özöktem, partisini 2019 seçimlerinde iktidara taşıyacak bir kadın gücü oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Kadınlarımızın gücü Türk siyasetinde yeni bir nefes olacaktır. Aldığımız bu destekle, partimizi iktidara taşıyacağız. Kadınlar olarak örgütlü bir şekilde sokağa çıktığımızda başaramayacağımız işin olmadığını düşünüyorum" dedi. Parti üyeliklerinde çok titiz davrandıklarını belirten Özöktem, "Üyelik için ince eleyip sık dokuyoruz. Referansla başvuruları kabul ediyor, ayrıca e-devlette sorguluyoruz" diye konuştu.

Ziyarete katılan Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şube Başkanı Mesude Öney de, bir kadın ve anne olarak ülkenin içinde bulunduğu duruma dair büyük endişeleri olduğunu ifade ederek, "Gençlerin, çocukların daha iyi yaşayabileceği ülke için biz kadınların sorumluluğu her zamankinden daha fazla. Örgütlü mücadele ile büyük işler başarılabilir" diye konuştu. Kadın Partisi İzmir İl Başkanı Emel Denizaslanı da, örgütlü mücadelenin önemi ve yaptığı etkiye vurgu yaparak, "Örgütlenebilirsek, kadına karşı her türlü ayrımcılığın, istismarın, şiddetin önüne geçebiliriz. Yeter ki bunu isteyelim" dedi. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.