Dolar 32,5784
%0.28
Euro 34,9957
%0.07
Altın 2.456,770
%0.84
Bist-100 9.761,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadın muhtarlar Urla'da buluştu

Kadın muhtarlar Urla'da buluştu

Urla Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, Türkiye'nin dört bir yanından gelen kadın muhtarları Urla'da çalıştayda buluşturdu. Türkiye'nin dört bir yanından Urla'ya geldiler

  • Ege Postası
  • 17.12.2015 - 17:33
İZMİR - Ankara Üniversitesi, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, Ege Kadın Dayanışma Vakfı, Urla Kent Konseyi ve Kadın Muhtarlar Derneği desteğiyle Eski Tamirhane Binasında yapılacak olan Kadın Muhtarlar Çalıştay'ı için Türkiye'nin dört bir yanından kadın muhtarlar Urla'ya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, TBMM 22. Dönem Milletvekili aynı zamanda Ege Kadın Dayanışma Vakfı Başkanı Türkan Miçooğulları, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, CHP Parti Okulu Eğitmeni Tülay Bayır, Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, Liman Tepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal, çok sayıda akademisyen, CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz, Meclis Üyeleri de Çalıştay'a katıldı. 



Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Başkan Sibel Uyar, Türkan Miçooğulları, Hüseyin Akdeniz ve Serpil Erenoğlu'nun açılış konuşmalarıyla başlayan “Kadın Muhtarlar Çalıştayı ve Sürdürülebilir Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Sempozyumu", Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Şermin Atak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Hakan Yılmaz, TBMM Meclis Araştırması ve Soruşturması Komisyonları Müdür Yardımcısı Mustafa Biçer “Geçmişten Günümüze Muhtarlık ve Değişen Yapı" ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Sancar “Kadınların Siyasal Gücü ve Katılımı" hakkındaki panel ile devam etti.



Kadınların yüzde 50'nin ülke yönetiminde söz sahibi olması gerektiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanlığından sonra bir numaralı koltuğumuz olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz bir kadın. Her sabah 1500 otobüs çalışan Eshot'ta bir kadın arkadaşımız görevlendirdik. O da 6 sene hizmet verdikten sonra emekli oldu. Bir buçuk milyon aboneye su veren İZSU genel müdürümüz bir hanımefendi. Üç tane genel müdür yardımcımız hanımefendi. Genel Sekreter yardımcımız hanımefendi. Müdürlerimizin yüzde 65'i kadın. Belediyemizi böyle yönetiyoruz" dedi. 



Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da “ Yerel yönetimler, demokrasinin gelişmesinde buna bağlı olarak ekonomi, şiddet, eğitim ve benzeri alanlarda sorunlarının çözümlenmesinde ayrıca kadınların karar alma mekanizmalarına katılımında anahtar role sahiptir. Çünkü yerel nitelikli hizmetlerin çok büyük oranda kadınların gündelik yaşamlarını doğrudan etkileyen sonuçları olacaktır. Bu nedenle kadınların yerel yönetimlerde temsili yerel yönetimlerin bu türden işlevlerin kalitesi üzerine etkilidir" dedi. Uyar, Türkiye'de bin 397 belediye başkanından 39'unun, 20 bin 498 meclis üyesinden 2 bin 198'inin, 550 vekilden 81'inin, yaklaşık 51 bin muhtarın da 640'ının kadın olduğunu hatırlattı.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.