Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadın girişimcilere sertifika

Kadın girişimcilere sertifika

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından yürütülen 'Kadın Girişimciliğin Desteklenmesi Projesi'nin kapanış töreninde kadın girişimcilere sertifikaları verildi. Yaklaşık 70 kadın girişimci, EGİAD projesi sayesinde girişimcilik kariyerlerine adım attı.

  • Ege Postası
  • 17.07.2018 - 09:02

EGİAD'ın İzmirli İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD)  paydaşlığı ile yürüttüğü proje ile 70'e yakın sayıda kadın girişimci adayına yönelik 32 saat temel girişimcilik eğitimi, toplam 40 saat destek eğitimleri ve çeşitli seminerler düzenlendi.

Ayrıca koçluk programı ile girişimci adaylarına işlerini kurarken ihtiyaç duydukları bilgi ve tecrübe desteği de sağlanıyor. Projenin kapanış toplantısı ve sertifika töreninde konuşan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Dürüst olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır. O da Türk kadınını mesaimizde müşterek kılmak, hayatımızı onunla birlikte yürütmek ve en büyük desteğimiz yapmak yoludur' sözünü hatırlatarak iş yaşamında Türk kadınına verilen önemin altını çizdi. Nüfusun yarısının, yani 40 milyonunun kadın olmasına rağmen iş gücü dışında kalan kadın sayısının yaklaşık 20 milyon olduğunu söyleyen İlter, şunları söyledi:

"Yaşam nasıl yaratıcılık ve üretkenlik üzerine kuruluysa yaşamın en temel taşı ekonomi de aynı mantıkta ilerlemektedir. Bu nedenle kadınların üstün yanı olan üretkenlik ve yaratıcılıktan gelen gücünü ekonomimize mutlaka kazandırmalıyız. Ne kadar çok kadının ekonomiye ve çalışma hayatına katkısı söz konusuysa, o ülkenin gelişmişlik seviyesi de aynı derecede artar. Kadınlarımızın iş gücüne katılımını, kadın yöneticiler ve kadın girişimcilerin sayısını artırmalıyız. İşte bu üç formülü destekledikçe Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği ‘muasır medeniyetler’ seviyesine, hatta daha ötesine geçmeyi başarabiliriz."

'KADIN ÜRETİMDE OLMAK ZORUNDADIR'

2004 yılında erkeklerin iş gücüne katılım oranının yüzde 70 iken geçen yıl sonu bu oranın yüzde 73.5’e yükseldiğini ifade eden Başkan İlter, kadınların istihdama katılım oranının ise 2004 yılında yüzde 23.3 iken, geçen yıl sonu yüzde 35 olarak belirlendiğini belirtti. İlter, "Eşitliğin sağlanabilmesi için yani yüzde 73’e ulaştırmamız için önümüzde daha yüzde 40’lık bir oran bulunmakta. Kısaca, ülke ekonomimizi geliştirmek için kadın girişimci sayımızı muhakkak artırmamız gerekiyor. Kadın üretim alanında olmak zorundadır. Bugün her ülkenin kalkınması insan sermayesine dayanırken, Türkiye'nin zenginleşme yolculuğunda kadın girişimcilerimize büyük ihtiyaç duymaktayız. Türkiye nüfusunun yüzde 50’sini oluşturan kadınlar için birçok kurum ve sivil toplum kuruluşunun proje üretmesi gerektiğini özellikle savunmaktayız. EGİAD olarak bu sürecin öncü kurumları arasında yerimizi almak, kadınlarımızın girişimci ruhuna önder olmak bizim için en önemli sorumluluklar arasındadır" dedi. Başkan Aydın Buğra İlter, ABD Büyükelçiliği’nin açtığı 'Small Grant Programı'ndan, kadınların girişimcilik hayatında daha aktif rol alması ve iş gücüne katılım oranlarının artırılması amacıyla hazırladığı 'Kadın Girişimci Yetiştirme' projesiyle hibe desteği aldıklarını anlattı. Proje sayesinde önemli bir sosyal sorumluluğu gerçekleştirdiklerini ifade eden İlter, "Kadın girişimci adaylarımıza yoğun bir eğitim ve etkinlik programı düzenleyen EGİAD, kadın girişimci adaylarımıza destek olmaya devam edecektir. Daha güçlü toplumlar ve ekonomiler için kadın erkek birlikte ve mutlaka girişimci ruhuyla yola devam etmelidir. Sevgili kadın girişimci adaylarımız aklın, başarının, ekonominin cinsiyeti yoktur. EGİAD olarak kadınların ekonomiye etkin katılımı için Kamu kuruluşları, özel sektör ve STK’larla birlikte yürüttüğümüz proje ve çalışmalara devam edeceğiz. Projemizin paydaşları EGİKAD ve İZİKAD ile eğitimcilerimize ve tüm katılımcılarımıza sonsuz teşekkür ediyor. Girişimlerinizde başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Kadınlara tek bir işle yetinmemelerini öneren İZİKAD Başkanı Huriye Serter de girişimci adaylara çıkan engelleri fırsata çevirebileceklerini anlattı. Serter, "İş dünyası agresif bir dünya. Ben 30 yıl boyunca pes etmedim. Hayal gücü çok önemli. Hayal kurduğunuz sürece hedefleriniz vardır" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.