Dolar 32,5391
%0.16
Euro 34,9551
%-0.05
Altın 2.456,730
%0.84
Bist-100 9.876,00
%1.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Jinekomasti nedir ve nasıl tedavi edilir'

Jinekomasti nedir ve nasıl tedavi edilir'

Jinekomasti; erkeklerde oluşan anormal şekilde meme büyümesi rahatsızlığıdır. Jinekomasti sorununa İzmir’de özellikle ergenlik yaşlarındaki erkeklerde daha sık rastlanmaktadır. Jinekomastinin sebepleri arasında ise, pek çok şey gösterilmektedir. 

  • Ege Postası
  • 21.01.2017 - 16:38

Bu hastalığın oluşma nedenleri arasında ise; hormonların düzensizliği, tiroit bezinin fazla çalışması, kabakulak, testosteron azlığı, böbrek yetmezliği, karaciğer tümörleri, ilaç kullanımı gibi nedenler bulunmaktadır. Bazen fazla kilolar jinekomasti olarak görülse de, temelde jinekomasti olmayabilir. Yalancı jinekomasti olan bu sorun, zayıflayınca ortadan kalkmaktadır. Bu rahatsızlık türü jinekomasti izmir ameliyatı ile kısa sürede geçirilebilmektedir. 

Jinekomasti Nedir'

Jinekomasti hastalığı erkeklerin belli nedenler dolayısıyla göğüs bölgelerinin büyümesi durumudur. Bu sorun tek göğüste ortaya çıkabildiği gibi, iki göğüste de ortaya çıkabilmektedir. Özellikle bu hastalık türü 12-16 yaş grubu erkeklerde daha çok görülmektedir. En sık görülme dönemlerinden biri ise, yine bu dönemlerde en çok büyüme hormonlarının salgılandığı zamanlarda olmaktadır. Hormonlardaki bu ani değişimler, jinekomastiye neden olmaktadır. Genel olarak hastalığın devam ediş süresi ise 1 yıl olarak gösterilmiştir. Yapılan araştırmalara göre, hastalığın yetişkinlerde görülme sıklığı %5 civarında seyretmiştir.

Jinekomasti Nasıl Anlaşılır'

Jinekomastinin tedavisine geçilmeden önce durumunun tespiti yapılır. Bu durum yalancı veya gerçek jinekomasti olduğunu ortaya çıkarır. Böylelikle bir göğüs estetiği izmir operasyonu olan jinekomasti tedavi sürecine geçilmiş olur. Uzun dönem boyunca meme bölgesinde bulunan yağ dokusunun jinekomasti olduğu belirtilmektedir. Özellikle bu durum zayıflama sonrasında geçmez. Bu ise akıllara gerçek jinekomastiyi getirmektedir. Bu yüzden bunların kontrolleri yapılarak, kişiye özel olarak tedavi sürecine başlanır.

Jinekomasti Belirtileri Nelerdir'

Jinekomasti belirtileri arasında ise meme hassasiyeti durumu gelmektedir. En sık görülen belirtilerinden biri olarak sayılmaktadır. Ayrıca bu hastalık başka durumlarda da belirti vermektedir. Bunlar arasında ise; meme şişmesi ve akıntıları gelmektedir. Bu belirtilerin görülmeye başladıktan sonra, mutlaka tedavi sürecine başlanması gerekir. Jinekomasti temel olarak büyük hastalıklar arasında sayılmaz. Ama durumun tedavi edilmemesi, daha kötü bir görünüme ulaştırmaktadır. Bu şekilde büyüyen yağ dokusu erkeklerin şikâyet ettiği konulardan biri olmuştur. Bu hastalık bu yüzden erkekler tarafından rahatsız edici bulunmaktadır.

Jinekomasti Nasıl Tedavi Edilir'

Meme büyümesi şikâyeti üzerine uzmanlara başvuran hastalar, gerekli kontrollerden geçmektedir. Bu kontroller sonrasında, radyolojik bir inceleme uygulanır. Bu hastalığın giderilmesine yönelik, hastanın yapısı ve teknik dikkate alınmaktadır. Bu yüzden jinekomasti tedavisi olarak iki yöntem kullanılmaktadır. Bu iki yöntem arasında hastanın yapısına uygunluğu dikkate alınmaktadır. Günümüzde jinekomasti ameliyatı oldukça kolay geçmektedir. Ayrıca bu estetik ameliyatında hızlı sonuçlarında alındığı bilinmektedir. Bu yüzden her iki yöntemde jinekomasti için kesin sonuçlardan olmuştur. Jinekomasti tedavisi liposuction yöntemiyle yapılabilmektedir. Bu şekilde güvenilir sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Bu teknik özellikle sarkmalarda ve aşırı büyük olan yağ dokularında çok etkilidir. Jinekomasti hastalığının her aşamasında daha çok liposuction yöntemi uygulanmaktadır. Bu yöntemin diğer yönteme göre daha başarılı ve hızlı sonuçlar verdiği bilinmektedir. Aynı zamanda meme başında meydana gelen çöküntüler ve çevresindeki sarkmalar bu yöntem ile çözülebilmektedir. 

Liposuction yönteminde meme üzerinde herhangi bir iz oluşması ise mümkün değildir. Ayrıca memeye zarar vermeyen uygulamalardan biri olmaktadır. Sadece kanüllerin girdiği meme dokusuna ulaşma işlemi vardır. Bu işlem ise zararsız olarak, meme yapısındaki yağı ve meme dokusunu almaktadır. Bu yöntemin bu kadar kolay ve güvenilir şekilde gerçekleşmesi ise, hastaların tercihlerinden biri olmasını sağlamıştır. Böylelikle ameliyat sonrasında sorunlar oluşmazken, sonuçlar hızlı bir şekilde görülecektir. Bunun yanında ikinci ameliyat tekniği olarak, meme dokusunun çıkarılma işlemi vardır. Bu yöntem jinekomastinin ileri aşamalarında kullanılan bir yöntemdir. Liposuction yönteminde ise daha küçük çaplı sorunlar çözülmektedir. Hastalığın ilerlemesi ve oldukça yağlı bir görünüm alması yüzünden bu yöntem uygulanır. Çünkü bu sorun yalnızca meme dokusunun çıkarılması ile geçmektedir. Bu sayede eski görünüme gelinmiş olunur. Hastalığın tedavi şeklinin belirlenmesinde ise, meme boyutunun durumu önemlidir. Bu şekilde tedavinin şekli belirlenerek, kişi için en uygun karar verilmiş olur.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.