Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Japonya'da yeni tip corona virüsü nedeniyle ilk ölüm!

Japonya'da yeni tip corona virüsü nedeniyle ilk ölüm!

Çin'de corona virüsün (covid-19) merkezi Hubey'de can kaybı bir günde 254 arttı. Ülkede görülen vaka sayısı ise 15,152 yükseldi. Assaociated Press haber ajansı vaka sayısındaki artışında Hubey'de yeni bir tadevi yönteminin denemesinden sonra meydana geldiğini açıkladı. Böylelikle virüs nedeniyle Çin'de Hong Kong anakarasıyla birlikte ölü sayısı 1368'e dünya genelinde ise 1370'e yükseldi. Japonya'da da hastalığa bağlı ilk ölüm gerçekleşti.

  • Ege Postası
  • 13.02.2020 - 17:29

Çin'in yeni tip corona virüs (Covid-19) salgının merkez üssü Hubey eyaletinde son 24 saatte can kaybında 254 artış oldu. 

Associated Press'in haberine göre,  Çin'de 24 saatte 15 bin152  vaka tespit edildi, 254 kişi yaşamını yitirdi.  

Hubey'de vaka sayısının hızla artmasının nedeninin Covid-19’u teşhiste kullanılan
yöntemlerin değişmesi olarak açıklandı. 

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan ülke geneli corona virüs salgın durumuna ilişkin açıklama yapılmadı. 

Çin'de salgın durumunu internet üzerinden anlık takip eden platformlardan "Ülke Geneli Yeni Tip Corona Virüs Salgını Anlık Gelişmeler" verilerine göre ülke genelindeki can kaybı 1368'e, toplam vaka sayısı ise 60 bin 391'e yükseldi.

Öte yandan Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) Hubey Parti Sekreteri Ciang Çaoliang, salgının ortaya çıkmasından bu yana eyalette yaşanan
"zayıf yönetim” nedeniyle görevinden alındı.

Eyalet yetkilileri, virüsün yol açtığı enfeksiyonu tespit etmek için bilgisayarlı tomografi (CT) taramaları kullanmaya başladı. Çinli bilim insanları virüsle mücadele çerçevesinde iki anti viral ilacı test etmeye başladı. İlaçlarla ilgili klinik test sonuçlarının haftalar içinde açıklanması öngörülüyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kovid-19 salgınının ekonomiye verdiği zararı yönetmek amacıyla işletmelere vergi indirimi dahil yardımda bulunma sözü verdi. Çin'in Guangcou ve Şıncın şehirlerindeki yerel meclisler, Kovid-19 salgınıyla mücadelede şahısları, şirketleri ve yönetimleri seferber etme hazırlığını öngören tasarıları kabul etti.

JAPONYA'DA İLK ÖLÜM
Japonya'da corono virüsüne yakalanan bir hastanın öldüğü duyuruldu. Böylece ülkede corono virüs kaynaklı ilk ölüm gerçeklemiş oldu.

Japon yetkililer Kaganawa kentinde yaşayan 80 yaşındaki bir kadının corona virüs nedeniyle öldüğü bilgisini paylaştı..

Japonya hastalığın öldürdüğü üçüncü ülke oldu. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.