Dolar 32,4638
%0.05
Euro 34,7932
%0.21
Altın 2.478,440
%0.66
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Jandarma, göçmen kaçakçılarını GPS'le yakaladı

Jandarma, göçmen kaçakçılarını GPS'le yakaladı

İzmir'in Urla ilçesinde, 28 yabancı uyruklu göçmeni yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan 3 kişi GPS takibiyle yakalandı.

  • Ege Postası
  • 26.04.2018 - 10:07

İzmir'in Urla ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen 28 yabancı uyruklu yakalandı, üç organizatör gözaltına alındı.

İzmir Jandarma Komutanlığı ve Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasa dışı göçle mücadele kapsamındaki istihbari çalışmalarda Uzunkuyu Mahallesi'nde bir grup yabancı uyruklunun yurt dışına çıkma hazırlığında olduğunu tespit etti.

Göçmenleri Yunanistan'ın Sisam adasına kaçırmayı planlayan organizatörlerin araçlarını GPS'le takibe alan ekipler, durdurulan araçlarda çoğunlu Afrikalı 28 yabancı uyrukluyu yakaladı. Jandarma ekipleri, 3 organizatörü de gözaltına aldı.

Şüpheliler işlemleri için karakola, yabancı uyruklular ise İzmir Göç İdaresine gönderildi. (AA)

Çeşme'de göçmen kaçakçılığına 3 tutuklama

İzmir'in Çeşme ilçesinde göçmen kaçakçılığından gözaltına alınan 3 zanlı, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Çeşme Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ve Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen pazartesi günü, bir ihbarı değerlendirdi. Yapılan operasyonda, 21 Suriyeli'yi Yunanistan'ın Sakız Adası'na kaçırmaya çalışan 3 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda bir lastik bot ile bir de bot motoru ele geçirildi. Suriyeliler, işlemleri sonrası İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi. Göçmen kaçakçılığından gözaltına alınan 3 zanlı ise işlemleri tamamlanınca sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.