Dolar 32,5383
%0.16
Euro 34,9025
%-0.2
Altın 2.437,320
%0.05
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZTO Meclis Başkanı belli oldu

İZTO Meclis Başkanı belli oldu

İZTO’da başkanlık seçimini Mahmut Özgener’in kazanmasının ardından yapılan ilk meclis toplantısında Meclis Başkanlığı seçimi yaşandı. Mevcut Meclis Başkanı Rebii Akdurak yeniden aday olurken, karşısına Özgener ile birlikte hareket eden geçmiş dönem meclis başkanlarından Selami Özpoyraz rakibi olarak çıktı.Yapılan seçimde 172 oy kullandı, 3 kişi mazeret bildirdi ve katılmadı. 3 geçersiz. 169 geçerli oy. 96 oyu Selami Özpoyraz alırken, Ekrem Demirtaş’ın en yakınındaki isimlerden Rebii Akdurak 73 oy aldı. Yapılan seçimle Selam Özpoyraz yeni başkan oldu. Demirtaş ile birlikte o isim de gitti

  • Ege Postası
  • 14.04.2018 - 17:34

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-En yaşlı meclis üyesi sıfatıyla İZTO’nun Mahmut Özgener başkanlığındaki ilk meclisi Akın Kazançoğlu yönetti. Meclis başkanlığı için aday olan mevcut başkan Rebii Akdurak ile Selami Özpoyraz arasında geçen meclis başkanlığı yarışı sona erdi. 172 meclis üyesinin oy kullandığı, 3 kişinin mazeret bildirerek katılmadığı meclis başkanlığı seçiminde Rebii Akdurak  73 oy alırken, Selami Özpoyraz 96 oy ile İZTO’nun yeni Meclis Başkanı seçildi.

Meclis başkan yardımcılığı için ise Hilmi Ulubey, İrfan Erol, İbrahim Güdüm, Yavuz Ateşat’ın aday oldu. Meclis katip üyeliğine de başka aday olmadığı için Ali Yaramışlı seçildi. 

117 oy alan İrfan Erol ve 83 oy alan Yavuz Ateşat başkan yardımcılığına seçildi.

İZTO Meclis Başkanı seçilen Özpoyraz, sonucun hayırlı olmasını diledi. Meclis başkanlığı seçiminin ardından Hesapları İnceleme Komisyonu, Mevzuat Komisyonu ve Derece İtirazlarını İnceleme Komisyonu oluşturuldu. Her komisyon 7 asil 7 yedek üyeden oluştu.

ÖZGENER: ARTIK AYNI HEDEFTE İZMİR İÇİN ÇALIŞACAK KOCAMAN BİR AİLEYİZ

İZTO Başkanı Mahmut Özgener, yeni dönemde herkese eşit mesafede olacağını, her görüşe saygı duyacağını belirterek, kapısının herkese ve her görüşe açık olacağı sözünü verdi.

ÖZGENER: ZAMAN ÇALIŞMA ZAMANI, KAPIM HERKESE VE HER FİKRE AÇIK

Başkan Özgener, “Herkese eşit mesafede olup her görüşe saygı duyma zamanı. Özetle artık değişim zamanı. Seçim bitti. Tüm üyelerimiz demokratik bir şekilde tercihini yaptı. Artık aynı hedefte İzmir için çalışacak olan kocaman bir aileyiz. Kapım herkese ve her fikre her görüşe açık. Bundan sonra birlikte çalışacak hep birlikte üretecek hep birlikte kazanacak ve bu değişimi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu kente bu odaya hizmet etmiş, geçmiş dönemlerdeki tüm başkanlarımızı, tüm üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Zaman çalışma zamanı. Hepinizi tekrar kutluyorum. Yeni dönemin birlik beraberlik barış ve bol kazançlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.