Dolar 32,3316
%0.16
Euro 35,1655
%-0.05
Altın 2.243,490
%0
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZTO'dan direkt uçuşları artırmak için destek sözü

İZTO'dan direkt uçuşları artırmak için destek sözü

İzmir'e 35 ülke ve 68 destinasyondan direkt uçuş olduğunu söyleyen İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Oğuz Özkardeş, direkt uçuşları ve Adnan Menderes Havalimanı'nı kullanan yolcu sayısını arttırmak için oda olarak destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. İZTO'dan destek sözü

  • Ege Postası
  • 05.10.2019 - 14:11

İZTO Konferans Salonu'nda düzenlenen İzmir Seyahat Acentaları Buluşma Toplantısı, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Oğuz Özkardeş, Corendon Havayolları Ticaret Müdürü Mine Aslan ve Almanya'nın farklı şehirlerinden gelen turizm sektörü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantının açılışında konuşan İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Oğuz Özkardeş, İzmir'in Avrupa ve Asya'nın kesiştiği nokta olduğuna dikkat çekerek, 8 bin 500 yıllık köklü bir tarihin saklı olduğu kentte turizm temsilcilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İzmir'in tüm özellikleri ile turizmin parlayan yıldızları arasında yer aldığını söyleyen Özkardeş, "2018 ve 2019 yılı turizm istatistikleri kentimizin turizmde geldiği başarılı noktayı kanıtlıyor. 2018 yılında İzmir'de 1 milyon 21 bin 576 turist, 2019 yılı Ağustos ayı itibariyle de 867 bin 662 turist ağırladık. Bu yıl sonunda sayının daha da artacağı anlaşılıyor. Misafir ettiğimiz turistlerin 550 bini Almanya'dan. Dost ülke Almanya ile turizm alanında işbirliğimizi arttırmak hedeflerimiz arasında yer alıyor" dedi.

Bir destinasyonun öne çıkabilmesi ve tercih edilmesinin temel koşullarından bir tanesinin direkt uçuşlar olduğunu belirten Özkardeş, İZTO olarak direkt uçuş sayısını artırmak için büyük gayret sarf ettiklerini anlattı. İzmir'e 35 ülke ve 68 destinasyondan direkt uçuş olduğunu kaydeden Özkardeş, bu sayının artması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Avrupa'nın en modern havalimanlarından birine sahibiz. 30 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanımız, sadece İzmir'in değil tüm Ege Bölgesi'nin havalimanıdır. Bunun yarısını bile kullanamıyoruz ne yazık ki. Geçtiğimiz yıl Adnan Menderes Havalimanı'nı 13.5 milyon yolcu kullandı. Corendon Havayolları'na İzmir'e gerçekleştirmeye başladığı direkt uçuşlar için teşekkür ediyoruz. Biz İZTO olarak açılan hatların devamlılığının sağlanması ve yeni hatların açılması için gereken desteği vermeye her zaman hazırız."

İZMİR'E UÇUŞLARDA KOLTUK KAPASİTESİ ARTACAK

Türk turizmine katkı sağlamak için çalıştıklarını söyleyen Corendon Havayolları Ticaret Müdürü Mine Aslan da İzmir ve Türkiye'nin turizm açısından çok değerli olduğuna dikkat çekerek, "İzmir'i Antalya'dan sonra hub olarak değil bir destinasyon olarak görüyoruz. Yazın bir uçağımızı koyduk ve kışın da devam ettireceğiz. Gelecek yaz için İzmir planımızda 3 Nisan'dan itibaren bir uçak daha, 12 Haziran'dan itibaren üçüncü bir uçak ve toplam 550 bin koltuk kapasitesine çıkacağız. O yüzden yapabileceklerinizin ölçüsünde hangi konuda uzmanlığınız varsa, önünüzdeki çakıl taşlarından ne kadar toplarsanız bize o kadar yardımcı olursunuz" dedi.

'İZMİR'DE HER ŞEY DAHİL TESİS YOK'

Konuşmaların ardından toplantıya katılanların soruları, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Oğuz Özkardeş tarafından yanıtlandı. İzmir'de turizmin çeşitlenmesi adına verimli çalışmalar yapıldığını anlatan Özkardeş, şehrin diğer çekim kollarını güçlendirip inanç turizmine katkı sağlamak için gerek yerel yönetimle gerek merkezi hükümetle birlikte ileriye dönük çalışmalar yaptıklarını söyledi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile inanç turizmi konusunda görüşmeler yaptıklarını dile getiren Özkardeş, "İnanç turizmi konusunda daha güzel çalışmalar yapacağız. İzmir, her şey dahil sistem için çok uygun görünmüyor. Deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra gastronomi, inanç, termal, sağlık turizmlerini güçlendirip ilerletmeye çalışacağız. Kentimizi mümkün olduğu kadar farklı değerleriyle kuvvetlendirerek ve termal suyunu kullanarak sezonu uzatmalıyız" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.