Dolar 32,4739
%-0.2
Euro 34,9302
%0.29
Altın 2.435,940
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZTO’da Özgener dönemi

İZTO’da Özgener dönemi

İzmir Ticaret Odası'nda yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği seçimi için üyeler sandık başına gitti. Ekrem Demirtaş'ın seçime saatler kala yönetim kurulu, meslek komitesi ve meclis üyeliği görevlerinden istifa etmesinin ardından üyeler Mahmut Özgener'in hazırladığı tek liste için oy kullandı. Özgener kullanılan 174 oyun 151'ini alarak İzmir Ticaret Odası'nın 11. Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Listesinde kimler var, sandıkta kaç oy aldı'

  • Ege Postası
  • 14.04.2018 - 09:10

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- İzmir Ticaret Odası’nda 9 Nisan’da yapılan komite seçimleri sonrası İZTO binasında bugün yapılan seçimlerde 174 meclis üyesi, yönetim kurulu başkanı ile yönetim kurulu, disiplin kurulu ve birlik genel kurul delegeleri asil ve yedek üye seçimleri için sandık başına gitti. 

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın seçime 12 saatten az bir süre kala adaylıktan çekildiğini açıklamasıyla İZTO seçimleri tek listeyle gerçekleşti..

İzmir Ticaret Odası'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliği seçimleri için oy kullanma işlemleri 09.00'da başlayıp 13.00'e kadar sürdü.

79 meslek komitesinden seçilen 174 meclis üyesi oy kullanırken seçimlere Mahmut Özgener tek başına girdi. 55 meslek komitesindeki 105 meclis üyesinin kendisini desteklediğini belirten Özgener seçim sonucuna göre 151 oy aldı.

İzmir Ticaret Odası'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliği seçimleri için oy kullanma işlemleri sona erdi. 174 meclis üyesinin oy kullandığı seçimde oyların 151'i geçerli kabul edilirken, 9'u boş,14'ü geçersiz sayıldı. Sandıktan çıkan oyların sayımını yakından takip eden Mahmut Özgener, sonuçların açıklanmasının ardından yönetim kurulu üyeleriyle sarılıp, tebrikleri kabul etti. 

Yönetim Kurulu:

Asil üyeler: Eyüp Cemal Elmasoğlu, Ali Osman Öğmen, Abdullah Salkım, İsmail Kahraman, Serdar Gökhan Arıkan, Şenol Aslanoğlu, Mehmet Şahin Çakan, Mert Pala, Oğuz Özkardeş, Emre Kızılgüneşler

Yedek Üyeler: Nuri Çelenk, İsmail Cirit, Levent Bendeş, Ahmet Kaymaz, İzzet Avcı, Bekir Arduçlu, Adil Özyiğit, Şevket Akçay, Osman Tolga Gencer, Fetullah Yetik

Disiplin Kurulu:

Asil Üyeler: Yılmaz Eroğlu, Kasım Gündüz, Yağız Kaan Kazançoğlu, Salih Demiryürek, İsmail Akdemir, Reşat Budak

Yedek Üyeler: Nurcan Altunkaynak, Cem Tüzün, Nejat Tezol, Cihangir Çınar, Ertan Sayın, Ahmet Yeniçeri

TOBB Delegeleri:

Asil Üyeler: Akın Kazançoğlu, Hüseyin Sağır, Nihat Dirin, Abdurrahman Aydoğan, Veysel Murat, Özkan Başpınar, Abdülhakim Bingöl, Muzaffer Egi, Gürcan Gümüş, Levent Bendeş, Mehmet Ceylan, Ercan Çelikkaya, Mustafa İduğ, Yaşar Baş, İrfan Erol, Fikret Özkaya, Cihangir Lübiç, Ali sorgun Özbalcı, Veysi Kubba, Metin Aztekin, Ahmet Selik, Ziya Dağlıer, Emin Melih Çırpar ve Tankut Gülümser

Yedek Üyeler: Erol Baydar, Halil Gündoğdu, Faruk Eren, Muzaffer Okan Özer, Hakan Komut, Hasan Koca, Gürkan Ergün, Hüsnü Aydın, Bülent Korgen, Sabri Tek, Halil Kurt, Murat Gin, Yavuz Alkan, Ali Karakuzulu, Mehmet Fevzi Başdaş, Onur Doğan, Muhammet Ali Altınışık, Cihan Görgün, Mahmut Erkoç, Nuray Eyigele İşleyen, Yavuz Ateşalp, Çağlar Kalkan, Namık Kemal Açılmış, Şükrü Özseyhan

Öte yandan 174 meclis üyesi meclis başkanını seçmek için oy kullanmaya başladı.Meclis başkanlığı seçimi mevcut Başkan Rebii Akdurak ile Selami Özpoyraz arasında geçiyor. 

ÖZGENER'DEN SEÇİM SONRASI İLK AÇIKLAMA

Sandıktan 151 oyla başkan seçilen Mahmut Özgener’in ilk değerlendirmesi, “Aslında 9 Nisan’daki komite seçimlerinde biz bugünün neticesini o gün almıştık. Bugünün göstergesi 9 Nisan’daki komite seçimlerinin sonucuydu. Üyelerimizin verdiği oylar değişime olan inancın bir göstergesiydi. Bugün geldiğimiz nokta bizim için kesinlikle bir sürpriz olmadı. Aksine beklediğimiz 9 Nisan’ın devamı olan bir süreç oldu. Onu  özellikle belirtmek istiyorum” şeklinde oldu.

DEĞİŞİMİN İZLERİNİ PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN HERKES ÇOK YAKINDAN İZLEYECEK

“Değişim ihtiyacını hissederek çıktığımız yolun sonuna geldik. 6 ay boyunca çok çalıştık. Şehirde çok teveccüh gördük. Değişim ihtiyacını yoğun isteği çok içinden hissettik. Bugün de şehirde hissedilen bu değişim ihtiyacının sandıkta yansımasını büyük mutlulukla gördük. Başkan seçildik. Herkese ve İzmir halkına çok teşekkür ediyorum” diyen İZTO Başkanı Mahmut Özgener, İZTO’daki değişimi Pazartesi gününden itibaren herkesin göreceğini, kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmayacaklarını söyledi:

“Güzel odamızın tüm üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte benle beraber yol alan, beni destekleyen tüm dostlarıma, arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu değişimin izlerini, farklılığını inşallah pazartesi gününden itibaren herkes çok yakından izleyecek ve bize duydukları güvenin boşa çıkmayacağını yakından hissedecek.”

SAYIN DEMİRTAŞ’A VERDİĞİ HİZMETLER NEDENİYLE TEŞEKKÜR EDİYORUM

İZTO eski Başkanı Ekrem Demirtaş’a teşekkür etmeyi ihmal etmeyen İZTO Başkanı seçilen Mahmut Özgener, “26 yıl boyunca odamıza ve şehrimize hizmetler etmiş olan eski Başkanımız sayın Ekrem Demirtaş’a da verdiği tüm hizmetler için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrasının hepimize hayırlara vesile olması dileğiyle, tekrar yönetim kurulu üyelerim başta olmak üzere herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum” Dedi.

Duygusal anlar yaşayan, gözlerinin dolduğu görülen İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, “Duygusal bir gün oldu benim için. Emeğinizin karşılığını aldığınızda hakikaten hisli oluyorsunuz. Ama şükürler olsun ki bu değişim ihtiyacının karşılığı olarak bugün tahmin ediyorum rekor bir oyla da başkan seçildik. Tüm destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar” diye konuştu.

SONUÇ HEM SÜRPRİZ OLDU HEM OLMADI

Sonucun kendisi için sürpriz olmadığını vurgulayan Özgener, “Yaptığımız hesaplarla çok yakın örtüştü. Bu sonucun çıkacağı belli idi. O nedenle hem  sürpriz oldu hem olmadı diyelim” değerlendirmesini yaptı.

İLK İCRAATIMIZ YÖNETİM ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRMEK OLACAK

İlk icraatının yönetim anlayışını değiştirmek, ben değil biz olarak hareket etmek olduğunu dile getiren İZTO Başkanı Mahmut Özgener, “İlk icraatımız yönetimin anlayışını değiştirmek olacak. Ben değil biz mantığıyla yöneteceğiz. Tek başımıza değil tüm üyelerimizle yöneteceğiz. Bunun farklılığını da çok yakında hepimiz hep birlikte göreceğiz” şeklinde sonlandırdı açıklamalarını.

YAPTIĞIMIZ, ELEŞTİRİLMESİ GEREKEN İLK ŞEY OLDU

Öte yandan yönetiminde hiç kadın üye olmamasının nedeni sorulan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, “Onu bir eksiklik olarak değerlendiriyoruz. Yaptığımız eleştirilmesi gereken ilk şey olarak değerlendiriyoruz. Bu da bize tabi ki bir tecrübe oldu” değerlendirmesinde bulundu.

GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR

İZTO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Mahmut Özgener, saat 10.00 sularında 3 nolu sandıkta oyunu kullanırken, açıklamayı seçim sonunda yapacağını kaydetti.

İZTO seçimine tek aday olarak giren Başkan adayı Mahmut Özgener’in yönetiminde Ortak Akıl Grubu ile seçimden çekilen Ekrem Demirtaş’ın listesindeki bazı isimler dikkat çekti.

Özgener’in listesinde yer alan isimler şu şekilde oluştu: “ESİAD eski Başkan Vekili Cemal Elmasoğlu, daha önce de Ekrem Demirtaş’ın yönetiminde yer alan Ali Osman Öğmen, Tekstilci Abdullah Salkım, İsmail Kahraman, Ekrem Demirtaş’ın önceki dönem listesinde bulunan  Serdar Gökhan Arıkan, Ortak Akıl Grubu’ndan Şenol Aslanoğlu, Mehmet Şahin Çakan, Demirtaş’ın eski yönetiminde yer alan Mert Pala, Oğuz Özkardeş, Ege Konfeksiyon İhracatçıları Başkanı Emre Kızılgüneşler.”

ÖZGENER'İN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

TOBB DELEGELERİ

NECİP NASIR: EKREM BEY TALEBİ AĞIR ŞEKİLDE FARK ETTİ

Ekrem Demirtaş’ın istifa etmesini ve Mahmut Özgener’in tek aday olarak seçime girmesini değerlendiren İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, “Pazartesi iş dünyasının değişim talebi sandığa yansımıştı. Bu değişim talebini fark eden meclis üyeleri İzmir iş dünyasının talebine karşılık verdi. Ekrem Bey talebi ağır şekilde fark etti. Kendisini de seçecek olan meclis üyelerini bulup da  liste yapamayacağını bildiği için geri çekildi” dedi.

NASIR: MAHMUT BEY’İN İZMİR EKONOMİSİNE BÜYÜK İVME KAZANDIRACAĞINA EMİNİM

İZTO Başkan Adayı Mahmut Özgener’in İzmir iş dünyası ile hükümet arasında köprü vazifesi görerek, İzmir ekonomisine büyük bir ivme kazandıracağına olan inancının tam olduğunu dile getiren Necip Nasır, “Mahmut Bey aday olurken ‘Katılımcı bir anlayışla İZTO’yu yöneteceğim’ dedi. Bizim de tek adam yönetim anlayışının değişmesi, meclis ve komite üyeleriyle iş dünyasıyla katılımcı anlayışla oda yönetimi talebimiz vardı.  Mahmut Beyin ortak bir akılla çalışacağına ve İzmir ekonomisine büyük ivme kazandıracağına eminim. İZTO başkanının görevlerinin en önemlilerinden biri yerel ve iktidar arasında köprü olmasıdır. Bu görevi çok iyi yapabileceğini biliyoruz. Bu anlamda destekledik. Hayırlısı olsun” şeklinde değerlendirme yaptı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.