Dolar 32,4788
%0.21
Euro 34,5921
%0.28
Altın 2.477,990
%-0.21
Bist-100 9.555,00
%-1.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZTO Başkanı Özgener uyardı: Hasar kalıcı olabilir

İZTO Başkanı Özgener uyardı: Hasar kalıcı olabilir

İZTO Haziran ayı meclis toplantısında konuşan Mahmut Özgener, "Hizmet sektöründe çok daha sert daralmalar görüyoruz. Birçok alt hizmet sektörlerinde hasar, kalıcı olabilir" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.06.2020 - 22:46

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis toplantısı, yaşanan pandemi süreci nedeniyle video konferans şeklinde düzenlendi. İzmir’de göreve yeni başlayan Vali Yavuz Selim Köşger’in de konuk olduğu toplantıda konuşan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, "Birçok alt hizmet sektörlerinde, hasar kalıcı olabilir. Buna hazır olmalıyız" dedi.

“HİZMET SEKTÖRÜNDE SERT DARALMALAR VAR”
Pandemi süreciyle birlikte hizmet sektöründe sert daralmalar görüldüğünü açıklayan Başkan Özgener, “Daha önceki krizlerde imalat sektörü hizmet sektörüne göre daha önce ve daha fazla etkilenirdi. Bu sefer, sosyal izolasyonla birlikte hizmet sektöründe turizm örneğindeki gibi çok daha sert daralmalar görüyoruz. Birçok alt hizmet sektörlerinde, hasar kalıcı olabilir. Buna hazır olmalıyız” dedi.

Salgının, piyasa hatalarını da açık bir şekilde gösterdiğini aktaran Başkan Özgener, “İçinde yaşadığımız krizin boyutları ne olursa olsun, çözüm arayışlarının hızlanması ve piyasa hatalarının düzeltilmesi, ülkeler ve şirketler açısından ayrıştırıcı olacak. Makroekonomik gelişmelerin mikroekonomik yansımalarını iyi anlamak ve yönetmek farkı yaratacak” diye konuştu. Fark yaratmak için dikkat edilmesi gereken noktaları da sıralayan Özgener, “Verimlilik ve Dayanıklılık, Bölgesel ve Yerel Tedarik Zincirleri, Dijital Dönüşüm, sektörler ve şirketler arasında müşterek faaliyetler gibi konular sizlerin de fark yaratmasını sağlayacak konular” ifadelerini kullandı.

“NEFES KREDİSİNDE ÜÇÜNCÜSÜYÜZ”
Nefes Kredisi’nde toplam 2 bin 674 üyenin 133 milyon 700 bin liralık kredisinin onaylandığını belirten Özgener, “Bunun 113 milyon 854 bin TL’lik kısmı 2 bin 309 üyemize kullandırılmış durumda. Kalan kısım olan 19 milyon 846 bin TL ise KGF onayında. Toplamda ise 16 milyon 300 bin TL’lik açık limitimiz bulunuyor. Bu oranlara baktığımızda İZTO’nun Türkiye genelindeki 365 oda içinde 3’üncü olduğunu görüyoruz.” dedi.

MOBİLYACILAR KÜMELENECEK
Mobilya sektöründeki üyelere bir müjde vermek istediğini de aktaran Başkan Özgener, şunları söyledi: “Torbalı OSB’nin 690 dönüm büyüklüğündeki genişleme alanında oluşturacağımız Mobilya Kümelenmesi ile ilgili Odamız, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Torbalı Ticaret Odası ve Torbalı OSB Bölge Müdürlüğü işbirliği protokolümüzü imzaladık. Proje için önemli kurumlardan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ve TOKİ’den ön olumlu görüşleri aldık. Şimdi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvurumuzu yapacağız. Sektörel yatırım alanlarımızı, Milli Emlak Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlardan ön onayları aldıkça çoğaltacağız. Orman Ürünleri Sanayi Bölgesi kurulması konusunda da Tarım Bakanımızın talebi oldu, o konuda da çalışma başlatacağız.”

VALİ KÖŞGER: KENTTE SİNERJİ VAR
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise İzmir’in tarım, turizm, sanayi ve hizmet sektörlerinde ciddi potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Köşger, “Şu ana kadar bana yansıyan burada ciddi bir uyum olduğudur. Kentte güzel bir sinerji oluşmuş durumda. Bu sayede kenti çok daha ileri bir seviyeye taşıyabiliriz. İzmir bu anlamda diğer kentleri de peşine takabilecek bir kent” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.