Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU’dan Menderes’e yeni şebeke

İZSU’dan Menderes’e yeni şebeke

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 5.5 milyon liralık yatırımla Menderes’in Çamönü, Çakaltepe, Karakuyu, Kısıkköy, Çileme ve Efemçukuru mahallelerinde içme suyu alt yapı yatırımlarına başlıyor. Büyükşehir'den sağlıklı içme suyu harekatı

  • Ege Postası
  • 20.10.2016 - 10:06

Çevre yerleşimlerin en büyük ihtiyaçlarından biri olan sağlıklı içme suyu alt yapısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ile çözülüyor. Kentin dört bir yanında pek çok şantiyede seferber olan İZSU,1401 kilometre uzunluğundaki yeni içme suyu şebekesi yatırımını sürdürürken, Menderes’in mahallelerinde de çalışmaya başlıyor.

Çalışmalar kapsamında Çamönü, Çakaltepe, Karakuyu, Kısıkköy, Çileme ve Efemçukuru’na su sağlayan kaynaklar, kuyular ile depo arasında bulunan, eskiyen ve kaçaklara neden olan iletim hatları baştan sona yenilenecek. Çamönü, Çakaltepe, Karakuyu ve Kısıkköy’de bulunan eski içme suyu şebekeleri de yeni, basınca dayalı borularla değiştirilecek. Önümüzdeki günlerde başlayacak imalat çalışmaları 2017 yılı Eylül ayında tamamlanacak. Toplam 78.7 kilometre uzunluğundaki şebeke yenileme çalışmaları 5.5 milyon liraya mal olacak.

Daha önce Çileme ve Efemçukuru köylerinin içme suyu şebekelerini yenilediklerini belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Özellikle bu yerleşim yerlerine su temin eden kaynak, kuyu ile depo arasındaki iletim hatları çok eski ve kaçaklara neden oluyor. Yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda iletim hattı yenileyeceğiz. Efemçukuru ve Çileme dışındaki köylerimizde de iletim hatlarının yanı sıra şebekeler yenilenecek. Böylelikle 6 mahallemizde kaçaklar nedeniyle yaşanan su sıkıntıları sona erecek” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.