Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU’dan 24 saat mesai

İZSU’dan 24 saat mesai

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün Menemen’deki otoyol çalışması nedeniyle İzmir’e su aktaran ana isale hattının iki noktasında boru güzergahları değişiyor. Çelik boruların ana boruya bağlantısını yapmak ve su kesintisinden etkilenen bölgelere en kısa sürede su vermek için seferber olan İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını 100’e yakın ekiple 24 saat aralıksız sürdürüyor. İZSU'dan 24 saat mesai

  • Ege Postası
  • 22.08.2019 - 10:37

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün İzmir Çevre Yolu, Kuzey Dalı (Menemen-Aliağa-Çandarlı) otoyol inşaatı nedeniyle Manisa bölgesindeki kuyulardan İzmir’e su aktaran isale hattının iki noktasında boruların güzergahı değişiyor. İZSU Genel Müdürlüğü otoyol çalışması kaynaklı su kesintisini en kısa sürede sonlandırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Menemen Koyundere Kavşağı ile Yahşelli’de dört ayrı noktada döşenen 2 metre 20 santim çapındaki yeni boruların ana isale hattına bağlantısı için 20 Ağustos’ta hattaki su kesilerek çalışmalara başlandı. Bağlantı çalışmalarının kısa sürede tamamlanması için İZSU çalışmalarına 37 kaynakçı, 50 işçi, 10 adet paletli kırıcı ve kazıcı iş makinesi, 4 adet 100 tonluk vinç ile gece boyunca da devam ediyor. Eski borularla yeni boruları birleştiren İZSU, kaynak çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını belirtti. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, çelik boruların alttan desteklenmesi için zemine ayrıca beton dolgu yapılacağını ve ardından hafriyatın kapatılarak hatta su verileceğini de açıkladı.

25 Ağustos’ta tamamlanacak çalışmalar süresince su kesintisinden etkilenen Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli ve Bornova’nın bir bölümüne Tahtalı Barajı’ndan dönüşümlü olarak su verdiklerini hatırlatan İZSU yaptığı açıklamada,  “Otoyol çalışması nedeniyle ortaya çıkan bu kesintiden etkilenen tüm hemşerilerimizden özür dileriz. Vatandaşlarımızın çalışmalar süresince tamamen susuz kalmaması için Tahtalı Barajı’ndan Çiğli ilçesine kısıtlı da olsa su aktarıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız suyu tasarruflu kullanmaları. Bağlantı çalışmalarının kısa sürede tamamlanması için tüm ekiplerimizi seferber ettik. Yeni boruların ana isale hattına bağlantısını sağlamak için gece gündüz aralıksız bir çalışma sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.