Dolar 32,3674
%0.15
Euro 34,9653
%-0.28
Altın 2.325,490
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU ağır vatandaş mağdur

İZSU ağır vatandaş mağdur

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğünce (İZSU) tarafından Torbalı Belediyesi'ne gönderilen bir yazıda “kazdığımız yerleri kendimiz onaracağız, siz karışmayın” deniliyor. Bunun üzerine açıklama yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise “İZSU’nun firmaları hizmeti eziyete çevirdi. Hem ağır davranıyorlar, hem de sağır muamelesi yapıyorlar” dedi. Başkan Görmez: Zaman kaybına tahammülümüz yok

  • Ege Postası
  • 06.12.2017 - 12:55

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (İZSU)  tarafından Torbalı'da yapılan su şebekesi yenileme kazıları ilçedeki ticareti, sosyal hayatı ve ulaşımı olumsuz biçimde etkiliyor. Vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler üzerine Torbalı Belediyesince yapılan onarımlara ise İZSU “kazdığımız yerleri kendimiz onaracağız, siz müdahale edemezsiniz, buna yetkiniz yok” deniliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü tarafından Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne gönderilen 30.11.107 tarihli bir yazıda, ilçede 270 km uzunluğunda su şebekesi yenileme çalışmasına başlandığı, kazı yapılan alanların yine yüklenici firmalarca onarılacağı belirtilerek, ilçe belediyesinin herhangi bir onarıma yada müdahaleye yetkili olmadığı vurgulanıyor.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,  vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler üzerine İZSU’yu sürekli uyardıklarını,  ancak sistemin çok ağır işlediğini belirterek şunları söyledi; “Su, kanalizasyon ve diğer altyapı şebekelerinin yenilenmesi oldukça önemli, değerli ve zorunlu bir ihtiyaçtır. Önemli olan bütün bunlar yapılırken, zaman planlaması, mevsimleri ve olası sorunları da öngörmektir.  Ağır işleyen, plansız, programsız ve zamansız kazılar, vatandaşımızı mağdur ediyor. Kışın ortasında ilçe çamur deryasına çevriliyor. Vatandaş isyan ediyor. İZSU bize diyor ki  ‘kazdığımız yerleri kendimiz onaracağız, siz müdahale edemezsiniz, buna yetkiniz yok’   özetle hizmet eziyete çevriliyor. Biz bu işte art niyet aramıyoruz.  Belediye ile vatandaşı karşı karşıya getirme operasyonu olarak görmüyoruz.  Ancak 1,5 yıldır aynı meseleyle uğraşmaktan hem biz hem vatandaş yoruldu.  Gerekli özenin gösterilmediğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın böylesi ciddi konularda yapılan işlerde zaman kaybına tahammülü yok. Vatandaşlarımızın her gün kullandığı sokağı, caddeyi dibine kadar kazıp sonra günlerce o şekilde bırakmak hizmetle bağdaşmıyor”  şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.