Dolar 32,5149
%0.09
Euro 34,9775
%0.02
Altın 2.439,850
%0.15
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘İzolasyon bölgenden ayrıldın, lütfen eve dön’

‘İzolasyon bölgenden ayrıldın, lütfen eve dön’

Sağlık Bakanlığı tarafından, Covid-19’a karşı verilen savaşta risk gruplarına yönelik kısa mesajlar gönderildi. Salgının azaltılması ve hastaların izolasyonu için Pandemi İzolasyon Takip Projesi (İTP) hayata geçti. Evde izole edenlerin telefonlarına uyarı mesajları gönderilmeye başlandı. İhlale devam eden vatandaş ceza ile karşılaşabilecek.

  • Ege Postası
  • 09.04.2020 - 14:59

EGEPOSTASI - Sağlık Bakanlığı'nın corona virüs (Covid-19) salgınının azaltılması ve hastaların izolasyonu için geliştirdiği ''Pandemi İzolasyon Takip Projesi'' (İTP) uygulanmaya başladı. Proje ile pozitif vakaların izolasyon kuralına uyup uymadıkları takip ediliyor. 

Covid-19 riski nedeniyle evde izolasyon altında bulunması gereken kişiler evlerini terk ettiği takdirde telefonlarına uyarı mesajı gidiyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından "İzolasyon bölgenizin dışına çıktınız. Herkesin iyiliği için lütfen evinizde kalmaya devam edin" mesajı gönderilmeye başlandı.

UYGULAMANIN İŞLEYİŞİ

İzolasyona riayet etmeyenlerin uyarılacağına dikkat çekilen açıklamaya göre, proje ile Covid-19 riski nedeniyle evde izolasyon altında bulunması gereken kişiler evlerini terk ederse telefonlarına uyarı mesajı gelecek.

Ayrıca otomatik çağrı teknolojisi aracılığıyla bu kişilerle anında iletişime geçilecek ve kendilerinden izolasyon altında bulunmaları gereken yere dönmeleri istenecek.

ÖNCE UYARI SONRA YAPTIRIM

Uyarıya riayet etmeyen ve ihlale devam edenlerin durumu ilgili emniyet birimleriyle paylaşılacak, gerekli idari önlem ve yaptırım uygulanması sağlanacak.

Yol kontrolü yapan emniyet ekipleri, kişinin bilgilerini sorgulayarak izolasyon ihlali yapıp yapmadığını öğrenebilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.