Dolar 32,5690
%0.09
Euro 34,8864
%0.17
Altın 2.424,940
%0.07
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirliler hafta sonu plajları doldurdu

İzmirliler hafta sonu plajları doldurdu

İzmir'de koronavirüs salgını nedeniyle büyükşehirlerde 10 Nisan'dan beri uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından, bugün vatandaşlar havanın güneşli olmasını da fırsat bilerek, plajları doldurdu, denize girdi. Çeşme'nin dünyaca ünlü Ilıca Plajı'na gelen vatandaşlar, hem güneşin hem de denizin keyfini çıkardı.

  • Ege Postası
  • 06.06.2020 - 14:51

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını kontrol altına almak amacıyla uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının sona ermesiyle vatandaşların birçoğu dışarıda vakit geçirmeyi tercih etti. Normalleşme süreciyle birlikte kent merkezinde sahil kenarındaki yürüyüş yapan ve kafelere giden İzmirliler Çeşme'de de plajları doldurdu.

Vatandaşlar, denize girip, güneşlendi. İzmir'in turizmiyle ünlü Çeşme ilçesindeki Ilıca Plajı'na gelen vatandaşlar, şemsiyelerini kurup denize girdi, çocuklarıyla oyunlar oynadı.

Çeşme Belediyesi ekiplerinin Ilıca Plajı'nda hazırladığı ve 6 metrekare büyüklüğündeki kazık ve ip kullanarak yaptığı sosyal mesafe localarının boş kaldığı gözlendi.

Sıcaklığın 30 dereceye yükseldiği ilçede bazı vatandaşlar da su sporlarıyla eğlendi.

İlçedeki Kocakarı, Altınkum ve Tekke plajlarında da hareketlilik yaşandı.

'KISITLAMANIN İPTALİ İYİ OLDU'

Kuzenleriyle birlikte denize gelen Osman Ekşi, "Uzunca bir süredir evde kendimizi karantinaya almıştık ve zorunlu hallerde dışarı çıkıyorduk. Çok bunaldık ve buraya gelmek istedik. Burada gönlümüzce vakit geçirip stres atıyoruz. Oldukça yorulmuştuk, burası hepimize iyi geldi" dedi.

İstanbul'daki özel bir hastanede çalışan sağlıkçı Zikri Özer ise, sürecin sağlık çalışanları olarak kendilerini çok yıprattığını belirterek, "İstanbul'dan geldik ve 3 gündür buradayız. Oldukça eğlendik ve kendimizi boşalttık" dedi. (DHA-AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.