Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirliler 4'üncü kez iyilik için bir araya gelecek

İzmirliler 4'üncü kez iyilik için bir araya gelecek

'İzmir'de İyilik Var' sloganıyla yola çıkan ve son 3 yılda 100 binlerce kişiye dokunan sivil toplum kuruluşları, bu yıl 4'üncü kez Gündoğdu Meydanı'nda buluşacak.

  • Ege Postası
  • 18.10.2019 - 11:24

Yaşar Üniversitesi'nin organizasyonuyla, bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yaklaşık 3 bin gönüllü, 'İzmir'de İyilik Var' sloganıyla 7 Aralık Cumartesi günü Gündoğdu Meydanı'ndaki etkinlikte buluşacak. Bu yıl teması, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde 'Karasal yaşam' ve 'Ormansızlaşma' olarak belirlenen etkinlikte, binlerce iyilik gönüllüsü, yine tüm kenti saracak. Dünya Gönüllüler Günü vesilesiyle tüm insanları, birbirine, çevresine, hayvanlara, doğaya iyilik yapmaya ve iyiliği birbirine hatırlatmaya davet eden etkinlik hakkında bilgi veren Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Programı Koordinatörü Kevser Çimenli, "Önceki yıl engellilerin yaşamın bütün alanlarına erişimi konusuna dikkat çektik. Geçen yıl da Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine dikkat çekmek için 12. maddede yer alan Sorumlu Tüketim konusunda, bireyleri, kurumları ve toplumu duyarlı olmaya davet etmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenledik. Bu yıl temamız ise geçtiğimiz yaz İzmir'de yaşanan büyük orman yangınları nedeniyle 'Karasal yaşam' ve 'Ormansızlaşma' olarak belirlendi" dedi.

Geçen yaz İzmir'de yaşanan büyük orman yangınları nedeniyle belirlenen konu çerçevesinde İzmir'in farklı noktalarında stantlar açacaklarını, film gösterimleri, sokak performansları, söyleşiler, tiyatro gösterileri düzenleneceğini belirten Çimenli şunları söyledi:

"Yüzlerce hektar ormanın kaybedilmesinden sonra gönüllülerimiz orman konusundaki farkındalığı, orman ekosistemi ve diğer canlıları ve yaşam döngüsü üzerindeki etkisi konusunda bilinçlendirme ve farkındalık amaçlı çalışmalar da yapacak. Çok büyük oranda insan kaynaklı çıkan yangınları azaltmak için yapılması gereken basit önlemleri anlatan kısa filmler ve görseller, sosyal medya üzerinden ormansızlaşma konusunda kampanya yürütülecek."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.