Dolar 32,5801
%0.32
Euro 34,7772
%0.13
Altın 2.509,780
%1.02
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirliler 15 Temmuz şehitleri için demokrasi meydanı istiyor

İzmirliler 15 Temmuz şehitleri için demokrasi meydanı istiyor

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından, şehitlerin isminin yaşatmak maksadıyla İstanbul ve Ankara’daki bazı noktaların isimleri değiştirilirken, sosyal medyada örgütlenen bazı İzmirli vatandaşlarda kentteki bir noktaya 15 Temmuz Şehitleri için isim verilmesini istedi. Twitter'da kampanya başlatıldı

  • Ege Postası
  • 26.07.2016 - 20:16

İZMİR - Darbe girişimin ardından, 15 Temmuz gecesinde uğradıkları saldırılar sonucu hayatlarını kaybeden sivil vatandaşlarda unutulmadı. Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü'nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirildiğini bildirirken, Ankara’da da bazı mevkilerin isimlerinin değiştirileceği açıklandı.



İzmirliler’de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı istiyor
Yaşanan gelişmelerin ardından ‘darbeye hayır’ diyerek her gün Konak Meydanı'nda nöbet tutan İzmirli vatandaşlar da, kentteki bir noktanın şehitlerin anısına isminin değiştirilmesini istedi. Sosyal medyada örgütlenen yüzlerce vatandaş, açılan #DemokrasiMeydanıİstiyoruz etiketiyle tweetler attı.

İzmirliler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve diğer yetkililere çağrı yaparak, sivil şehitlerin unutulmaması, bu nedenle bir meydana ismin verilmesi için çalışma başlatılması gerektiğini yazdı.
#DemokrasiMeydanıİstiyoruz isimli etiket, kısa sürede Türkiye gündemine oturdu. Dakikalar içerisinde binlerce tweet atıldı. Açılan etikete, İzmirli tiyatro sanatçısı Atilla Alpar, sosyal medyanın genç fenomeni Alaattin Çağıl’ın da aralarında bulunduğu tanınmış kişiler destek oldu. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.