Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli vekillerden 'referandum' mesajları

İzmirli vekillerden 'referandum' mesajları

TBMM'de tanayasa değişikliği teklifinin yasalaşması sonrası, referandumun önü açılırken, İzmirli vekiller sıcağı sıcağına sosyal medyadan mesajlar verdi. Teklif TBMM'de yasalaştı, referandumun önü açıldı

  • Ege Postası
  • 21.01.2017 - 11:53

EGE POSTASI -TBMM Genel Kurulu'nda, anayasa değişikliği teklifi 339 oyla kabul edilerek yasalaştı.

AK Parti'nin 18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, 339 oyla kabul edilerek yasalaştı.

TBMM Genel Kurulunda teklifin tümü üzerinde yapılan gizli oylamaya 488 milletvekili katıldı. Oylamada 339 kabul, 142 ret oyu kullanıldı; 5 oy boş çıktı, 2 oy ise geçersiz sayıldı.

TBMM'de teklifin yasalaşması sonrası, referandumun önü açılırken, İzmirli vekiller sıcağı sıcağına sosyal medyadan şu mesajları verdi:

CHP

ATİLLA SERTEL: Vatanın bölünmez bütünlüğü için. Demokrasi, özgürlük ve insan hakları için. Hukuk devleti için. Halkımız "hayır" diyecektir. İnanıyoruz.

TUNCAY ÖZKAN: Milletime güvenim tamdır,kötülüğe fırsat vermeyecektir.Milletimin aymazlığa yanıtı hayırlı olacaktır. TBMM ne yapılanı tarih affetmeyecektir.

TACETTİN BAYIR: Sarayın vekili asla halkın vekili olamaz. Bu tarih Parlementunun kendine hanet ettiği tarihtir. Türkiye bu rejim değişikliğini kaldıramaz...

MURAT BAKAN: Enseyi karartmayın! Mücadelemiz sürüyor, sürecek!

ALİ YİĞİT: Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bir kişinin ikbalinden daha önemlidir. Işte bu yüzden tek adam sistemine hayır!

MUSTAFA BALBAY: Saat 04.00 Meclis'ten referandum çıktı. Şimdi halka gideceğiz. Oyunu saraya değil kendi Meclis'ine ver diyeceğiz.

AK PARTİ

NÜKHET HOTAR: Anayasa değişiklik teklifimizin tümü 339 oyla kabul edilmiştir. Artık söz de karar da milletindir. Muhteşem AK Parti grubumuz Bu Aziz milletin de, bu grubun da bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum.

NECİP KALKAN: Anayasa Teklifimizin TBMM'de kabul edilmesiyle büyük Türkiye'nin temelleri atıldı. Artık karar milletin.

ATİLLA KAYA: TBMM'de ikinci tur tamamlandı. Teklifimiz yüce milletimizin iradesine havale edildi.. ''Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir'' Yüce milletimizin iradesine teklifimizin sunulması için yoğun gayret eden tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Son söz milletimizin!

KEREM ALİ SÜREKLİ: Anayasa Değişikliği Teklifimiz 339 Oyla kabul edilmiştir. Aziz Milletimiz için Hayırlı, olsun. Artık "Söz de Karar da milletindir"

HÜSEYİN KOCABIYIK: TBMM'nin bugünkü kararı 94 yıllık cumhuriyet tarihinin en önemli siyasi hukuk kararıdır. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş kararı 15 Temmuz alçaklığına karşı Türk milletinin direnişinin TBMM'de hukuk olarak tecessüm etmesidir. TBMM Siyasi hukukumuzun demokratikleşmesi ve rasyonelleşmesi yolunda tarihi bir adım atmıştır. Yaşasın büyük Türk milleti!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.