Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli taksicilerden hükümete çağrı: Akaryakıtta ÖTV ve KDV alınmasın

İzmirli taksicilerden hükümete çağrı: Akaryakıtta ÖTV ve KDV alınmasın

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık salgının hayatı felç ettiğini, taşıma sektörünün daha önce eşi görülmemiş krizde olduğunu açıkladı. Anık, “Mesleğimiz gereği sağlık ve emniyet çalışanları gibi kesintisiz görev yapıyoruz. Ancak zararına çalışıyoruz. En önemli gider kalemimiz olan akaryakıtta ÖTV ve KDV alınmamasını talep ediyoruz” dedi

  • Ege Postası
  • 06.04.2020 - 09:12

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Celil Anık, Hükümet’e çağrıda bulundu. Anık, koronavirüs nedeniyle hayatın adeta felç olduğunu, taşıma sektörünün daha önce eşi benzeri görülmemiş bir kriz yaşadığını açıkladı. Anık, ülke genelinde tüm taksicilerin yaşam mücadelesi verdiğini dile getirdi, “Hükümetimize ilk etapta sunulan desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Kısa çalışma ödeneği için başvurduk, üyelerimizi de bu haktan yararlanmaları için uyardık. Taksilerin bir gün tek ve bir gün çift plaka sayısına göre trafiğe çıkma uygulaması da yerinde oldu. Ancak daha çok desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Celil Anık, yönetiminde olduğu Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun akaryakıtta ÖTV ve KDV alınmaması yönünde talepte bulunduğuna dikkat çekti. Bu çağrıyı İzmirli taksiciler olarak tekrarladıklarını ifade eden Anık, şöyle konuştu:

Ek önlemler alınmalı

“En önemli gider kalemimiz olan akaryakıtta ciddi ÖTV ve KDV yükü olduğu herkesin malumu. Normal koşullarda biz bunu ödemekten, devletimize mali katkıda bulunmaktan asla şikayetçi olmadık. Ancak içinde bulunduğumuz koşullarda esnafımız zararına çalışıyor. Mesleğimiz gereği bu zor günlerde bile sağlık ve emniyet çalışanları gibi günün 24 saati kesintisiz hizmet sunan esnafın temsilcisi olarak Hükümetimize sesleniyorum: Akaryakıttan ÖTV ve KDV alınmasın! Ailelerimizle 100 bin kişilik İzmirli taksici esnafı olarak acil yardım eli uzatılmasını bekliyoruz. Sesimizin duyulacağına, Hükümetimizin esnafımızı ayakta tutacak ek önlemler alacağına inanıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.