Dolar 32,3199
%0.21
Euro 35,0680
%-0.15
Altın 2.309,690
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli Simge Avrupa şampiyonu oldu

İzmirli Simge Avrupa şampiyonu oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Simge Erensayın, Rusya'da düzenlenen Ümitler Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda karşılaştığı tüm rakiplerini yenerek altın madalyaya ulaştı. İzmirli Simge Avrupa şampiyonu oldu

  • Ege Postası
  • 27.07.2016 - 09:32

Son dönemde elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken ülkemizin genç tekvandocu Simge Erensayın, ülkemize bir kez daha gurur yaşattı. İzmir Büyükşehir Belediyespor formasıyla spor yaşamını sürdüren Erensayın, Rusya'daki Ümitler Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya elde etti.

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından Rusya’nın Grozni şehrinde düzenlenen şampiyonada 67 kiloda mücadele eden Simge Erensayın, ilk turu maç yapmadan geçti. Çeyrek finalde Rusya’dan Polina Khan’ı 6-3, yarı finalde ise Macaristan’dan Rebeka Furedi’yi 3-0 mağlup eden Simge Erensayın finale yükseldi. Finalde, ev sahibi Rusya’dan Anna Pichugina ile karşılaşan genç sporcu rakibini 2-0 mağlup ederek altın madalyaya ulaştı ve kariyerine bir önemli başarıyı daha ekledi.

Başarının “Simge”si oldu

Geçtiğimiz yıl Letonya'da yapılan Avrupa Gençler Şampiyonası'nda üçüncü olan Simge Erensayın, Şubat ayında Antalya'daki Kulüpler Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda ise 63 kiloda altın madalya kazanmıştı. Çıtayı sürekli olarak yükselten başarılı sporcu, Mart ayında Hollanda Açık Tekvando Şampiyonası'ndan gümüş, Nisan ayında ise Almanya'daki WTF Başkanlık Kupası'ndan altın madalya ile dönmüştü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türk sporuna armağan ettiği Simge Erensayın'ın en büyük hedefi ise 2020 yılında Tokyo'da yapılacak olimpiyatlarda altın madalya elde etmek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.