Dolar 32,4915
%0.14
Euro 34,7554
%0.1
Altın 2.484,320
%0.89
Bist-100 9.487,00
%-0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli lokantacılardan çağrı: HES kodlu açılış istiyoruz

İzmirli lokantacılardan çağrı: HES kodlu açılış istiyoruz

Covid-19 pandemisi nedeniyle sadece paket servis ve gel al hizmeti veren lokantalar ve restoranlar, açık olan AVM’lerde zorunlu tutulan HES Kodu kontrolü ile giriş yönteminin kendileri içinde uygulanmasını bekliyorlar.

  • Ege Postası
  • 21.01.2021 - 09:13

HES koduyla lokantaların açılması fikrini ilk kez ortaya kendisinin attığını ve Türkiye’nin farklı illerindeki lokantacılar odası başkanları ile paylaştığını söyleyen İzmir Lokantacılar Odası Başkan Adayı ve Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası Sahibi Alpay Okyay, “HES Kodu kontrolü ile açılma lokantaların bu süreçteki zor durumunu bir nebze olsun giderecektir. Hayat dışarıda devam ediyor, insanlar çalışıyor ve dışarıda yemek yemek mecburiyetinde olan büyük bir kesim var” dedi.

İstanbul Lokantacılar Odası başkanı Sait Karabağlı’nın da bu konuyla ilgili talebi Sağlık Bakanlığı’na ilettiğini söyleyen Okyay, “Her yer açıkken veya HES koduyla içeri insan alınırken bizim sektörde bunu yapabilir. Devletimiz pandeminin gidişatından dolayı eğer bizi bir müddet daha açmayı düşünmüyorsa; en azından HES Kodu ile sınırlı sayıda müşteri kabulü ile hem dışarıda yemek yeme durumunda olan vatandaşlara kolaylık sağlamış olur, hem de paket servis ile ayakta durmakta zorlanan tüm lokantacılar esnafına bir can suyu vermiş olur” diye konuştu.

“Maddi beklenti değil erteleme ve yapılandırma”

Ayrıca maddi beklentiden çok vergi, SGK, elektrik, su, kullanılan krediler başta olmak üzere bunun gibi borçların bu süreç bitene kadar ertelemesini beklediklerini vurgulayan Alpay Okyay, “Bu ertelenen kalemlerin pandemi süreci bittiğinde makul bir yapılandırma ile tahsilini bekliyoruz. Pandemi sonrasında bu biriken tüm borçlar yapılandırma olmadan tahsil edilmek istendiğinde biriken tutarlar nedeniyle esnaf yine büyük bir külfet içine düşecektir. Erteleme ve sonrasında da yapılandırma ile beraber tamamen normalleşene kadar HES koduyla sınırlı müşteri kabulü, lokanta, restoran ve birahane esnafının en büyük beklentisini oluşturuyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.