Dolar 32,5401
%-0.02
Euro 34,8477
%-0.05
Altın 2.424,020
%-0.25
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli gençler Lozan kararı sonrası Valiye sordu: ‘Neden yasakladın'’

İzmirli gençler Lozan kararı sonrası Valiye sordu: ‘Neden yasakladın'’

İzmir’e geldiği ilk günden bu yana yoğun saygı ve sevgi gören, hem iktidardan hem de muhalefetten ziyaret yağmuruna tutulan Vali Yavuz Selim Köşger’in Lozan Kararı özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

  • Ege Postası
  • 25.07.2020 - 10:16

EGEPOSTASI – Türkiye’nin tapu senedi olarak kabul edilen ve dünyada hala yürürlükte olan tek barış antlaşması Lozan’ın dün 97. Yılı kutlandı. Ancak İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in kararıyla ‘Toplumsal ayrışma ve kargaşaya neden olacağı’ gerekçesi v.b. sebeplerle yasaklanması sonrası Kurtuluş’un şehri İzmir’de kutlanamadı. İzmir Valisi’nin kentin her kesiminden gördüğü saygı ve sevgi sonrası İzmirlinin en hassas değerlerinden birisi olan ‘Lozan yasağı’ şaşkınlıkla karşılandı.

VALİ KÖŞGER BASIN BAYRAMI OLARAK KUTLAMAYI TERCİH ETTİ
İzmir Valisi’nin resmi sosyal medya hesaplarından Lozan Barış Antlaşması ile ilgili bir kelime etmezken 24 Temmuz’u ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutladı. Çoğunluğu gençlerden oluşan İzmirliler de Valinin hem Lozan’ın kutlanmasını yasağına tepki gösterdi hem de teessüflerini iletti. Bazı kullanıcılara Vali’nin basın bayramı mesajının altına Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü fotoğrafları gönderdiler. Göreve geldiği günden bu yana büyük saygı ve sevgiyle karşılanan Vali Köşger bu karar sonrası İzmirliler’e arasının nasıl olacağı merak konusu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.