Dolar 32,5049
%0.16
Euro 34,5696
%0.07
Altın 2.492,680
%0.25
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli gencin evine giren hırsız başına iş açtı

İzmirli gencin evine giren hırsız başına iş açtı

20 yıl hapis cezasıyla aranan firarinin üzerinden çalınan kimliği ile hazırlanan ehliyet çıktı

  • Ege Postası
  • 24.09.2016 - 12:47

İzmir'de, Ahmet Büker'in evine giren kimliği belirsiz kişiler, yanlarına aldıkları kimliğindeki bilgilerle, sahte sürücü belgesi hazırlayıp, kiraladıkları otomobille hırsızlık yaptı. Hırsızlık suçlamasıyla karakola gidip ifade veren Büker'in, çalıntı kimlik bilgileriyle çıkartılan ehliyeti ise hakkında 20 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan cezaevi firarisi O.U.'nun üzerinden çıktı. 

Bayraklı Onur Mahallesi'nde geçen yıl ekim ayında yaşanan hırsızlık olayında, kimliği belirsiz kişiler, evine girdiklerini Ahmet Büker'e ait bilgisayar, altınlar ile birlikte kimliğini de çaldı. Araştırma yapan polis, hırsızların izine ulaşamadı. Olaydan yaklaşık 6 ay sonra Ahmet Büker, polisten gelen telefonda büyük şaşkınlık yaşadı. Hırsızların kimliği çaldıktan sonra üzerindeki bilgilerle sahte ehliyet yaptıkları, bu ehliyet ve fotokopisiyle, otomobil kiralayıp çeşitli hırsızlık olaylarına karıştıkları ortaya çıktı. Kimliğinin çalındığı yönünde önceden polise başvurduğu yönünde ifade veren Ahmet Büker, hırsızlık suçlamasından kurtuldu.

EHLİYET, SUÇ MAKİNESİNİN ÜZERİNDEN ÇIKTI

Geçen nisan ayında yaşanan bu olaydan sonra Ahmet Büker, bir süre önce bir kez daha polislerce arandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı güven timlerinin yaklaşık üç ay süren takibi sonrasında yakalanan bir hırsızlık zanlısının üzerinden, Ahmet Büker'e ait bilgilerle hazırlanan sahte ehliyet çıktı. Gerçek ismi O.U. olan zanlı, adeta suç makinesi çıktı. O.U. hakkında, karıştığı hırsızlık ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından toplam 20 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu belirlendi. O.U.'nun ayrıca cezaevi firarisi olarak da arandığı saptandı. Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye gönderilen O.U., tutuklandı. 

Çalınan eşyalarından çok, kimlik bilgileriyle yapılan hırsızlıklardan dolayı başının derde girmesinin üzüntüsünü yaşayan Ahmet Büker, hırsızlık suçlamasıyla karşı karşıya kalmanın, hırsızların kendi kimliğini kullanıyor olmasının psikolojini olumsuz etkilediğini söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.