Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli gazeteci hakkında flaş karar

İzmirli gazeteci hakkında flaş karar

İzmir’de basın dünyasının yakından tanıdığı isimlerden Süleyman Gençel, sosyal paylaşım sitesindeki bir paylaşımında, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Gençel serbest bırakıldı. Paylaşımı başına iş açtı

  • Ege Postası
  • 27.09.2016 - 11:58

EGEPOSTASI – İzmirli gazeteci Süleyman Gençel, hakkındaki şikayet nedeniyle iki polis tarafından ifadeye götürülmek üzere gözaltına alındı. Gençel savcılığa ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Gençel'in tutuksuz yargılanacağı belirtildi. 

Sosyal medyada, iktidara muhalif  paylaşımlarıyla dikkat çeken Süleyman Gençel hakkında, bir paylaşımı nedeniyle şikayet oldu. İzmir'de yerel ve bölgesel basında yazı işleri müdürlüğü, genel yayın yönetmenliği, son dönemde ise internet gazeteciliği yapan Gençel'i savunmak için kendi avukatının yanı sıra, CHP'den son seçimlerde milletvekili adayı olan Ali Hıdır Uludağ da geldi.

Süleyman Gençel'in Başbakanlık İletişim Merkezi'ne yapılan şikayet üzerine, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Savcılığa ifade veren Gençel, serbest bırakıldı. Tutuksuz yargılanacağı belirtilen Gençel, şikayet üzerine yaşanan süreci, yine sosyal medya hesabından, “Güvenlik Şube'den 2 polis arkadaş geldi. Sanırım bir paylaşım nedeniyle şikayet olduğu için savcılık ifadesi vereceğim onlarla birlikte. Önce hastaneden rapor alacaklarmış. Haydi bakalım” diye duyurdu.

HOTAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Üç yıl önce de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, kişilik haklarına saldırdığı iddiasıyla gazeteci Süleyman Gençel hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Gençel, polise verdiği ifadenin ardından yaptığı açıklamada, "Ben kadın milletvekillerinin başörtüsüyle Meclis'e girmesinin ardından tezatlığı ortaya koymak istediğimi söyledim" demişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.