Dolar 32,5662
%0.08
Euro 34,9973
%0.48
Altın 2.431,200
%0.33
Bist-100 9.777,00
%0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli denizciler seçimini yaptı

İzmirli denizciler seçimini yaptı

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi seçimlerinde oy kullanma işlemi 17.00'de sona erdi.Seçim sonucuna göre mevcut başkan Yusuf Öztürk 239, diğer aday Gökalp Erim ise 194 oy aldı. Başkan Yusuf Öztürk 4 yıl süresince İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecek. İzmirli denizciler seçimini yaptı

  • Ege Postası
  • 03.04.2018 - 12:39

Yaklaşık 600 üyenin oy kullandığı İMEAK DTO İzmir Şubesi seçimlerinde iki aday yarıştı. Gökalp Erim, 5 yıldır başkanlık görevini sürdüren Yusuf Öztürk'e rakip oldu. DTO İzmir Şubesi'nin faaliyet alanının sadece İzmir ile sınırlı olmadığını Ayvalık'tan Didim'e kadar tüm sahil şeridindeki üyelerin sorunlarıyla ilgilendiklerini kaydeden mevcut başkan Yusuf Öztürk, Türkiye ve Ege Bölgesi denizciliği adına sektöre faydalı olmak için çalışacaklarını dile getirdi.

Geçmiş dönemde çok sayıda sempozyum ve kongre düzenleyerek sektöre katkıda bulunduklarını ifade eden Öztürk, "Deniz turizmi, mevzuat, limanlar, acenteler ve gümrük başta olmak üzere denizciliği ilgilendiren her konuda çalışmalar yaptık. DTO'ya yakışır bir yer satın aldık. İnşaatın hızla tamamlanıp hizmete açılmasını istiyoruz. Eğitime önem verdiğimiz için Türk Eğitim Derneği ile yaptığımız projeye hız vereceğiz. Turizmin yüzde 20'si denizden sağlanıyor. Marinalar, su sporları, yatçılık ve kruvaziyerin gelişmesini sağlamalıyız. Türkiye'ye yapılan algı operasyonlarına karşı turizm faaliyetlerinin artarak sürmesini istiyoruz" dedi.

Üyelerin sorunlarını öğrendiklerini ve projeleri hazırladıklarını belirten başkan adayı Gökalp Erim de seçim sonuçlarının şimdiden tüm sektöre hayırlı olmasını diledi. Oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erdi.

DTO'DA ÖZTÜRK İLE DEVAM

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi seçimlerinde 437 üye oy kullanırken, oylardan 3'ü geçersiz 1'i boş sayıldı. Seçim sonucuna göre mevcut başkan Yusuf Öztürk 239, diğer aday Gökalp Erim ise 194 oy aldı. Başkan Yusuf Öztürk 4 yıl süresince İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecek.

Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin seviyeli ve barış dolu geçtiğini belirterek, "Bu seçimin kaybedeni de kazananı da yoktur. Bu seçimi denizcilik sektörü, İzmir denizciliği kazanmıştır, hiç kimse kaybetmemiştir." dedi.

Öztürk, konuşmasının ardından Erim'e çiçek takdim etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.