Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli bebeklere belediyeden 'Hoş Geldin Bebek' paketi

İzmirli bebeklere belediyeden 'Hoş Geldin Bebek' paketi

İzmir'de yeni doğan bebekler için hazırlanan İzmir'e Hoş Geldin Bebek paketi dağıtılmaya başlandı. İlk paketi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir aylık Miran bebeğin anne ve babası Serpil ve Tekin Demir’e takdim etti. Büyükşehir'den Türkiye'ye örnek olacak bir proje daha!

  • Ege Postası
  • 04.01.2020 - 15:34

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni bebek sahibi aileleri, İzmir'e Hoş Geldin Bebek paketiyle karşılıyor. 0-3 aylık bebekler için hazırlanan setin ilkini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir aylık Miran bebeğin anne ve babası Serpil-Tekin Demir’e takdim etti. Demir ailesinin Kadifekale Aziziye Mahallesi'ndeki evine konuk olan Tunç Soyer, “Bugünden itibaren İzmir’de doğan her bebek için Hoş Geldin Bebek paketi dağıtılacak ve onlar adına fidan dikilecek. Çocuklarımız ağaçlarıyla büyüyecek. Bu sayede kente olan aidiyet duyguları da güçlenecek” dedi. 

Baba Tekin Demir ise Başkan Soyer’in evlerine konuk olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Başkanımız heyecanımıza ortak oldu. Bebeğimizle beraber bir fidan büyüyecek ve İzmir’de doğan her bebek için dikilecek fidanlarla bir orman oluşacak. Bu ormanın ilk fidanının oğlumuz için dikilmesinden dolayı çok mutluyuz” dedi. 

Altı kitap
Hoş Geldin Bebek paketinde bebek çantası, eldivenli alt-üst zıbın seti, şapka, battaniye, emzirme önlüğü, banyo havlusu, altı kitap, yeni doğan bebek adına dikilen bir fidan sertifikası ve Başkan Soyer'in kaleme aldığı bir mektup bulunuyor.

Pakette, 1 Milyon Kitap projesi için Prof. Dr. Selçuk Şirin ve Derya Şirin tarafından hazırlanmış, çocukların gelişimsel becerilerini artırmaya yönelik hazırlanmış altı kitap da yer alıyor. İlk 36 aylık dönemde ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte okumaları için tasarlanan altı kitap, çocukların odaklanma, görsel algı, bilişsel ve dilsel beceri gibi temel becerilerinin gelişmesini amaçlıyor.

Başvurular web sitesinden
İzmir'e Hoş Geldin Bebek paketindeki ürünlerin bazıları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak Toros'ta açtığı Masal Evi’nde dikiş kursu ve kooperatifçilik eğitimi alan kadınlar tarafından üretildi. 

Hoş Geldin Bebek paketi için başvurular İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İnternet sitesi üzerinden yapılıyor. Başvuruda bulunan ailelere paketler kargoyla gönderiliyor.

Her bebeğe bir fidan
İzmir'de 18 Ağustos’ta çıkan orman yangınının yol açtığı tahribatın yaralarını sarmak amacıyla başlatılan “Orman İzmir” kampanyası kapsamında, İzmir’de doğan her çocuk için bir fidan dikiliyor. 

1 Milyon Kitap projesi
1 Milyon Kitap Projesi, doğar doğmaz tüm çocukların kitapla buluşması amacıyla Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından başlatıldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.