Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli avukatlardan kadınları güçlendiren proje

İzmirli avukatlardan kadınları güçlendiren proje

İZAV, Selçuk Belediyesi ile ortak olarak hazırladığı ‘Hakkımı Arıyorum’ adlı proje ile kadınlar hem hakları konusunda bilinçlenecek, hem de evdeki emeklerini görünür hale getirerek ekonomik özgürlüklerine kavuşacak. Ekim ayında faaliyete geçecek olan projeden söz eden proje koordinatörü Avukat Necmiye Ece Uncu, "Türkiye’de kadın olmak zor ve meşakkatli bir durum. Kadının beyanını sorgulayan, boşanmasını zorlaştıran, nafakayı kaldırmayı amaçlayan söylem ve politikalar kadınlarımızın hayatına mal olmaktadır. Kadınlar haklarını savunmada yalnız değildirler. Yaptığımız projelerin en büyük amacı yerelde kadını güçlendirmek" dedi.

  • Ege Postası
  • 27.09.2019 - 13:42

İzmir Avukatları 100. Yıl Hukukun Üstünlüğü Derneği (İZAV), Selçuk Belediyesi ile iş birliği yaparak, kadınların çalışma hayatına katılması ve çalışan kadının bilinçlendirilmesi adına ‘Hakkımı Arıyorum’ adlı bir proje hazırladı. Kadınların ev düzeni içinde göstermiş olduğu emeğin görünmez hale gelmesinden yola çıkılarak oluşturulan proje, Selçuk Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden gönüllü kadınların dernek bünyesindeki 3 gönüllü avukat tarafından verilen medeni haklar, 6284 sayılı kanun, tüketici hukuku, iş hukuku gibi konulardaki eğitimlerle başlayacak.  Ardından Selçuk Belediyesi desteği ile ev kadınlarının çalışma hayatına katılabilmesi için bir kadın kooperatifi kurularak, kadınlar tarafından yapılmış maddi değeri olan her türlü el emeği ürün hafta sonu kurulacak olan Zübeyde Hanım Kadın Emeği Pazarı’nda satılacak. Kadınların haklarının bilincine varması ve kadın yaşamını sadece ev hayatı ile sınırlayan anlayışın ortadan kalmasının hedeflendiği proje, kadınları çalışma hayatına yönlendirerek, ekonomik özgürlüğe kavuşmalarını sağlayacak. Proje ile kadınlar emeklerinin farkına vararak, birbirlerinin gücüne güç katacak. Projenin Ekim ayından itibaren başlayacağını ve kişi sınırlaması olmadığını belirten proje koordinatörü Avukat Necmiye Ece Uncu, şunları söyledi:

"Yaptığımız projelerin en büyük amacı yerelde kadını güçlendirmektir. Türkiye’de kadın olmak zor ve meşakkatli bir durum. Hemen hemen her gün karşılaştığımız kadın cinayeti haberlerine ne yazık ki duyarlılığımızı yitiriyoruz. Belki annemiz belki kardeşimiz belki de komşumuz olan onlarca kadın boşanmak ya da ayrılmak istediği için kocalarından, eski sevgililerinden partnerlerinden ölüm tehdidi alıyor ya da öldürülüyorlar. Kadının beyanını sorgulayan, boşanmasını zorlaştıran, nafakayı kaldırmayı amaçlayan söylem ve politikalar kadınlarımızın hayatına mal olmaktadır. Sadece Ağustos ayı içinde 49 kadınımız cinayete kurban gitti. Ülkemizdeki tüm kadınlar bu 49 kadının sesi olmalı, el ele kadına karşı şiddete göğüs germeliyiz. Kadın cinayetleri ancak erkek şiddetini önleyerek, erkek şiddeti ise ancak toplumsal cinsiyet eşitsizliği ortadan kaldırılarak son bulabilir. Kadınlar haklarını savunmada yalnız değildirler. Bir damla, bir damla daha iki damla değil, büyük bir damla yapar."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.