Dolar 32,5572
%0.05
Euro 34,9937
%0.47
Altın 2.422,850
%-0.01
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli asker sel kurbanı

İzmirli asker sel kurbanı

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde sel sularına kapılan askerin İzmirli Sefa Parhan olduğu öğrenildi. Parhan'ın cansız bedeni, bir ağac sarılı halde bulundu. Son sözleri kahretti

  • Ege Postası
  • 26.10.2017 - 00:00

Tekirdağ Saray'da dün sele kapılıp şehit olan askerin, Topçu Onbaşı Sefa Parhan olduğu belirtildi. Cansız bedeni ağaca sarılı halde bulunan Parhan'ın son sözleri "Yüzme bilmiyorum, kendimi bırakıyorum" oldu. AK Parti Çiğli Gençlik Kolları Başkanı Fehmi Parhan'ın kardeşi olan Parhan'ın terhisine 17 gün vardı.

Bugün saat 08.00 sıralarında başlayan arama çalışmalarına dalgıç polis ekipleri ve İstanbul Deniz Arama Kurtarma ekipleri de katıldı. Sel sularının büyük ölçüde çekildiği bölgede, askeri aracın geçerken düştüğü köprü de ortaya çıktı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmaların ardından İstanbul'dan gelen Deniz Arama Kurtarma ekibi ve dere içerisinde arama yapan dalgıç polis ekiplerince kaybolan Topçu Onbaşı Sefa Parhan'ın cansız bedeni, bir ağaca sarılı vaziyette bulundu. Kurtarma botuna alınan şehit asker Parhan'ın cansız bedenin üzeri, askeri yağmurlukla örtüldü. Deniz Arama Kurtarma ekibinin baş kaptanı Umar Zamanoğlu, şehit askerin cansız bedeninin aracın düştüğü köprüden yaklaşık 500 metre ileride bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

AĞACA SARILI HALDE BULUNDU! 

"İstanbul'dan gelen Deniz Arama Kurtarma ekiplerimiz, sabah saatlerinde çalışmalarına başladı. Yaklaşık 30 dakika sonra cansız bedenine ulaşıldı. Şu anda bota alındı, olay yerine savcımız bekleniyor. Şehidimiz donmuş bir vaziyetteydi, ağaca sarılmış, tutunmuş kendisi, beklemiş. Tabii bunu uzmanlar nitelikli araştırmayı yaptıktan sonra ortaya çıkacaktır. Ancak bizim gördüğümüz kadarıyla tutunmuş diye görüyoruz. Ortalama 500 metre ileri mesafede bulundu."

Şehit askerin cansız bedeninin bulunması bölgedeki arkadaşlarını gözyaşların boğdu. Dünden bu yana arama kurtarma çalışmaları yakından izleyen 3'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal da bölgeye gelerek şehit askerin bulunmasıyla ilgili bilgi aldı.

AK PARTİ BAŞKANININ KARDEŞİ

Şehit topçu onbaşı Sefa Parhan'ın terhisine 17 gün kaldığı ve Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı, ancak ailesinin İzmir'de yaşadığı belirtildi.Sel sularında kaybolan askerin AK Parti Çiğli Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Fehmi Parhan’ın kardeşi Sefa Parhan olduğu öğrenildi. Olay sırasında bir süre araca tutunan Parhan’ın yanında bulunanlara, "Yüzme bilmiyorum, bırakıyorum kendimi" dedikten sonra sularda kaybolduğu belirtildi.

BABA EVİNDE YAS

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde sağanak nedeniyle yükselen derede akıntıya kapılarak şehit olan 21 yaşındaki tankçı er Safa Parhan'ın İzmir'deki evinde yas var. 

Parhan'ın şehit olduğu haberini, Çiğli ilçesi Yeni Mahalle'de oturan ailesine askeri yetkililer verdi. Şehidin babası İbrahim Hakkı Parhan ve annesi Tacide Parhan büyük üzüntü yaşadı. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, haberi duyan Parhan'ın yakınları ve çok sayıda vatandaş taziye için eve geldi. Şehadet haberinin alınmasının ardından, sabahın erken saatlerinde şehidin ağabeyi Fehmi Parhan'ın cenazeyi almak üzere Tekirdağ'a hareket ettiği bildirildi.

Evin dört kardeşinden biri olduğu belirtilen Parhan'ın inşaat işleriyle uğraştığı öğrenildi. 

VATANSEVER SAYGILI BİR GENÇTİ

Şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulunan AK Parti Çiğli Gençlik Kolları Başkanı Emre Sarı, şehit Parhan ile ilçe gençlik kollarında birlikte görev yaptıklarını söyledi.

Sarı, "Çok büyük bir acı yaşıyoruz. Safa vatansever, saygılı bir arkadaşımızdı. Yapabileceğimiz bir şey yok. Şehit olduğunun haberi geldi. Bütün teşkilatımızın ve milletimizin başı sağolsun, Allah ailesine sabır versin." diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.