Dolar 32,3658
%0.15
Euro 35,0442
%-0.06
Altın 2.325,090
%0.2
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir yerli otomobil üretimi için şanslı

İzmir yerli otomobil üretimi için şanslı

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, "Bölge olarak yan sanayide çok iyiyiz. İzmir yerli otomobil üretimi için şanslı" dedi.

  • Ege Postası
  • 29.11.2017 - 09:48

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, marinalarda bağlama kapasitesi sıkıntısı yaşandığını belirterek, "Türkiye'ye hiç yakışmıyor. Marina yatırımlarının önü açılabilmeli. Yatırımlar bittikten sonra da marinaların da önü açılmalı." dedi.

Şubenin kasım ayı meclis toplantısında konuşan Öztürk, 23-24 Aralık'ta Antalya'da deniz turizmiyle ilgili bir toplantının yapılacağı bilgisini verdi.

Toplantıda Türkiye'nin turizmin sorunlarının konuşulacağını belirten Öztürk,  turizmin bütün paydaşlarının toplantıya katılacağını kaydetti. 

Tersanelerde yapılan kira düzenlemelerinin marinalar için de yapılmasının bir gereklilik olduğuna dikkati çeken Öztürk, "Marinalarda bağlama kapasitesi sıkıntısı var. Türkiye'ye hiç yakışmıyor. Marina yatırımlarının önü açılabilmeli. Yatırımlar bittikten sonra da marinaların da önü açılmalı." diye konuştu. 

"İzmir yerli otomobil üretimi için şanslı"

Çandarlı'nın endüstri merkezi haline dönüşeceğinin kesinleştiğini kaydeden Öztürk, "Yerli otomobil üretimi için İzmir'in atağı çok önemli. Kentin lojistik önemini ön plana çıkararak talepte bulunuyor. Bütün iş adamları, dernekler yerli otomobilin İzmir'de üretilmesi için bir araya geldi. Bölge olarak yan sanayide çok iyiyiz. İzmir yerli otomobil üretimi için şanslı." ifadesini kullandı.

Meclis toplantısında Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan da Türkiye'de marinaların durumu hakkında sunum gerçekleştirdi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.