Dolar 32,5023
%0.28
Euro 34,5755
%0.24
Altın 2.486,330
%0.13
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir ve Çanakkale borsalarından işbirliği

İzmir ve Çanakkale borsalarından işbirliği

TARIM ve gıda ürünleri ticaretinin uluslararası platformda geliştirilmesi ve firmaların dış ticaret kapasitelerinin artırılması amacıyla İzmir Ticaret Borsası tarafından oluşturulan elektronik alım-satım platformu E-Commodity Bazaar'ın ağı her geçen gün genişlemeye devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 29.04.2016 - 12:48

Bu kapsamda yapılan işbirliği anlaşmalarına Çanakkale Ticaret Borsası da eklendi ve işbirliği protokolü imzalandı.
“Ekoloji İzmir" ve "Olivtech" fuarlarına katılmak üzere İzmir'e gelen Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen, Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan heyet İzmir Ticaret Borsası yönetimini ziyaret etti. Heyet İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ercan Korkmaz, Yalçın Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uçak, Genel Sekreter Erçin Güdücü, Genel Sekreter Yardımcıları Pınar Nacak ve Sinem Çelikten tarafından karşılandı. 
Çanakkale Ticaret Borsası heyetini İzmir'de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, “Ticaret borsaları tarım sektörünün önemli kuruluşları. Doğru tarım politikalarının oluşturulmasında bizlere önemli görevler düşüyor. Bu anlamda işbirliği içerisinde olmamızın büyük önem taşıdığına inanıyorum. Zeytin ortak bir değerimiz ve çevremizdeki coğrafyanın en çok ihtiyaç duyduğu barışın da simgesi. İki Borsamızın üyeleri için de önemli bir tarımsal ürün aynı zamanda. Sektör son birkaç yıldır hem üretim hem de fiyatlar açısından önemli dalgalanmalar yaşıyor. Artan ağaç varlığına paralel olarak önümüzdeki yıllarda çok daha güzel sezonlar yaşanacağını umuyorum" diye konuştu.
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen ise İzmir Ticaret Borsası'nın konuğu olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “İzmir Ticaret Borsası'nın çalışmalarını ilgiyle izliyoruz. Ziyaretimizin ana amacı özellikle uluslararası ticarete büyük katkı sağlayacağına inandığımız E-Commodity Bazaar Platformu hakkında bilgi almak ve üyelerimizi bu başarılı uygulama ile tanıştırmak. E-Commodity Bazaar başta olmak üzere iki Borsa arasında birçok yararlı işbirliği çalışmasına imza atacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.


Konuşmaların ardından İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü İzmir Ticaret Borsası çalışmaları, 2016 yılı projeleri ve İzmir Ticaret Borsası Elektronik Ürün Alım-Satım Platformu E-Commodity Bazaar hakkında sunum gerçekleştirerek, sistemin kullanımı ve üyelerine sağladığı kolaylıklar hakkında bilgi aktardı. Sunumun ardından İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz ve Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen, E-Commodity Bazaar işbirliği protokolünü imzaladı. 
İmza töreninin ardından İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ercan Korkmaz ve Yalçın Yılmaz tarafından Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen ve Meclis Başkanı Abdullah Deniz'e İzmir'e özgü yöresel ürünler ve anı takdiminde bulunuldu. Anı takdiminin ardından Çanakkale Ticaret Borsası Heyeti, İzmir Ticaret Borsası Pamuk Korbeyi ve Üzüm İşlem Salonlarını yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.