Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Valiliğinden flaş koronavirüs açıklaması!

İzmir Valiliğinden flaş koronavirüs açıklaması!

İzmir Valiliği, sosyal medyada Kovid-19'un İzmir'deki ilçelere göre dağılımıyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve konuya ilişkin yasal işlem başlatıldığını bildirdi.

  • Ege Postası
  • 06.04.2020 - 02:17

İzmir’de dün akşam saatlerinde bazı sosyal medya hesaplarından ve WhatsApp gruplarından koronavirüs vakalarını ilçelere göre dağılımını içeren bir tablo paylaşıldı. Paylaşım binlerce kişiye ulaştı. Konuya ilişkin İzmir Valiliği açıklama yaptı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sosyal medyada Kovid-19'un İzmir'deki ilçelere göre dağılımıyla ilgili haberler yer aldığı ve bunların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Bu ve benzeri yalan haberlerle ilgili yasal işlemler yapılmakla beraber bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi ve yetkili merciler dışında yapılan açıklamaların dikkate alınmaması önemle duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

İzmir Valiliği: "Terhis olan bedelli askerlerin ilden ayrılmasında sakınca yoktur"

İzmir Valiliği, bedelli askerlik yapanların terhislerinin ardından kentten ayrılmalarında herhangi bir sakınca bulunmadığını bildirdi. 

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizde zorunlu kamu hizmeti nedeninin parçası durumundaki bedelli askerlik görevinin ifası nedeniyle bulunan ve terhis olması durumunda bulundukları ilde ikametleri olmaması nedeniyle kalamayacak olanların, ilimizden ayrılmalarında bir sakınca yoktur." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, İzmir'de de toplu ulaşım seferlerinin iptal edildiği hatılatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

 "Bu vatandaşlarımızı özel araç ile almak için gelecek bir kişinin, kendi ilinden ayrılmasına, bedelliden terhis olanın bulunduğu ile girmesine en kısa sürede geldikleri ile dönmeleri kaydıyla izin verilecektir."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.