Dolar 32,4885
%-0.16
Euro 34,9697
%0.41
Altın 2.432,330
%0.38
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde rekor kırıldı

İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde rekor kırıldı

Türkiye Pist Şampiyonası'nın 2. Ayağı Ülkü Yarış Pisti'nde yapılırken, İzmir'de hem seyirci hem de pist rekoru kırıldı.

  • Ege Postası
  • 20.05.2013 - 13:35
İZMİR-  Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası 2.Ayak Yarışları Türkiye Motosiklet Federasyonu ve İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü ‘nün organizatörlüğünde İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi.Seyirci akınına uğrayan Şampiyona’ya Türkiye’nin dört bir yanından gelen motor severler 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda yapılan yarışta önce saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Türkiye Motosiklet Şampiyonası Yarışlarının heyecanına tanık oldu. Sıcak havaya rağmen binlerce yarışsever tribünleri doldurarak seyirci rekoru kırdı. Yarış severler, motosiklet yıldızlarının mücadelelerini gün boyu alkışlarla destekledi.

Pazar günü gerçekleştirilen yarışta 600 (A-B-C), 1000 (A-B-C) , Bayanlar Kupası ve 125 SP kategori yarışları 86 pilotun katılımıyla gerçekleşti.

2. Ayak yarışında sınıflarında dereceye giren isimler şöyle;
1000 cc (A): Tolga Uprak, Evren Alkan, Semih Suna
1000 cc (B): Feti Al, Fikret Sağlam, Ali Durmaz
1000 cc (C): Oktay Mert, Cüneyt Atlı, Selahattin Yıldırım
600 cc (A): Nenad Stojanovic, Barış Tok, Emrah Kıygan
600 cc (B): Furkan Eryılmaz, İbrahim Yıldız, Ayhan Aras Özkaçar
600 cc (C): Özgür Çiçek, Serkan Soylu, Aytuğ Eker
125 cc: Besim Taşyüz, Yahya Nazlı, Mustafa Sönmez

REKORLARIN EFENDİSİ TOLGA UPRAK ve BARIŞ TOK
1000 A kategorisinde şampiyonluk basamağında emin adımlarla ilerleyen Tolga Uprak İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde 55.061’lik derecesi ile motosiklette pist rekorunu kırdı.Otomobil’de rekorlar Ümit Ülkü ‘de iken motosiklette ise Tolga Uprak kendi kategorisinde pist rekortmeni oldu.600 A sınıfında ise 2’ciliği elde eden Barış Tok 55.180’lik derecesi ile kendi kategorisinde pist rekorunu kırdı.

NAME EKİN ÖNCÜLÜĞÜ KAPTIRMADI

Antrenman ve sıralama turlarında Halide Kübra Urgancı’nın önde olduğu Bayanlar Kupası Yarışı’nda 4 sporcu İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde Pazar günü yarışın start verilmesiyle mücadele etti.Sıralamadaki birincilik yarışta değişti ve bayrağı tutan bayan pilot Name Ekin oldu.İkinci Halşde Kübra Urgancı ,Üçüncü Ayşe Erdoğan ve Funda Batay ise dördüncü oldu.

Yarışlar sonunda yapılan TMF GP Yarışı’nda 1000 Sınıfında birinci Tolga Uprak ,ikinci Evren Alkan , üçüncü Semih Suna olurken 600 sınıfında birinci Emrah Kıygan , ikinci Barış Tok , üçüncü ise Özgür Güllü oldu.

İlk Kez Tüm Dünya Türkiye’deki Motor Yarışlarını Canlı Olarak İzledi

İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü’nün İzmir Ülkü yarış Pisti’nde organize ettiği Motosiklet Pist Şampiyonası Yarışları ilk kez Dünya’ya canlı olarak Uçuk TV web sitesinde yayınlandı.İzmir Park Sahibi Ümit Ülkü motorsporlarına yine bir ilk katarak tüm herkesin yarışların canlı olarak izlenmesini sağladı.Cumartesi antrenman ve sıralama yarışlarını 10.000 insan izledi. Pazar günü yarışlarında ise bu sayı rekora ulaştı.Limit Cafe Restaurant’ta ise LCD ekranlara verilen yayın bantından yarışları ekrandan seyreden misafirler gün boyu yarışların heyecanını yaşadı.

Yarış sonunda tüm motosiklet şampiyonasına katılan pilotlar seyircilerin yoğun ilgisinden memnun kalırken ‘’İzmir’de yapılan yarışlar bizi çok heyecanlandırıyor.Yarışları seyirciler alevlendiriyor ve İzmir’de bunu fazlasıyla yaşadık.Tüm seyircilere teşekkür ettiklerini belirttiler.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.